ΚΟΣΜΟΣ

Λήξη συναγερμού στη Ρώμη - Πλαστικό όπλο έφερε ο ύποπτος

Λήξη συναγερμού στη Ρώμη - Πλαστικό όπλο έφερε ο ύποπτος
Christopher Furlong/Getty Images/Ideal Images

Ένα... πλαστικό όπλο έφερε τελικά ο ύποπτος εξαιτίας του οποίου οι ιταλικές Αρχές αναγκάστηκαν να εκκενώσουν σταθμό μετρό της Ρώμης, νωρίτερα το βράδυ της Δευτέρας.

Όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι κάμερες του κλειστού κυκλώματος κατέγραψαν έναν άνδρα, ηλικίας περίπου σαράντα ετών, με ανοιχτόχρωμο μπουφάν, μαύρο παντελόνι, καπέλο και σακίδιο να κυκλοφορεί μέσα στον χώρο του σταθμού, με ένα μαύρο όπλο στο χέρι.

Ο σταθμός της «Αιώνιας Πόλης» εκκενώθηκε και μετά από περίπου μια ώρα, ο ύποπτος εντοπίσθηκε από έναν καραμπινιέρο στο χωριό Ανάνι, περίπου εξήντα χιλιόμετρα έξω από την Ρώμη. Ο καραμπινιέρος εξακρίβωσε ότι επρόκειτο για πλαστικό όπλο, ενώ ο άνδρας, σύμφωνα με τα ιταλικά τηλεοπτικά κανάλια, πάσχει, πιθανώς, από ψυχολογικά προβλήματα.

Οι δυο γραμμές του μετρό της ιταλικής πρωτεύουσας λειτουργούν πλέον κανονικά και το ειδησεογραφικό δίκτυο Rai news 24 ανέφερε πως «έστω και αν δεν υπήρξε πραγματικός κίνδυνος, ήταν μια ευκαιρία για να επαληθευθεί η αποτελεσματικότητα των αντιτρομοκρατικών αντανακλαστικών της αστυνομίας και των καραμπινιέρων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ