ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: 31 άτομα βρέθηκαν κρυμμένα μέσα σε φορτηγό

Γαλλία: 31 άτομα βρέθηκαν κρυμμένα μέσα σε φορτηγό
Φωτογραφία Αρχείου Denis Charlet, Pool via AP

Κρυμμένα μέσα σε φορτηγό εντοπίστηκαν χθες, Παρασκευή, 31 άτομα πακιστανικής καταγωγής. Βρέθηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχου σε αυτοκινητόδρομο της νοτιοανατολικής Γαλλίας, κοντά στα ιταλικά σύνορα, όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία της Νίκαιας. Ο οδηγός του φορτηγού, ίδιας εθνικότητας, τέθηκε υπό κράτηση.

Όλοι παραδόθηκαν στις ιταλικές Αρχές σύμφωνα με τη διαδικασία της απαγόρευσης εισόδου που ισχύει μετά την επαναφορά των ελέγχων στα σύνορα τον Νοέμβριο του 2015, διευκρινίζει η νομαρχία της Αλπ-Μαριτίμ, στη νοτιοανατολική Γαλλία, επιβεβαιώνοντας πληροφορία της εφημερίδας Nice-Matin.

Η διαδικασία αυτή ισχύει όταν τα πρόσωπα που υποβάλλονται σε έλεγχο βρίσκονται σε «επιτρεπόμενο σημείο διέλευσης», ένα είδος εικονικού συνόρου, όπως συμβαίνει με τα διόδια της Λα Τουρμπί, και εφαρμόζεται για όλα τα πρόσωπα που βρίσκονται εκεί παράνομα, χωρίς να έχουν χαρτιά, ανεξαρτήτως ηλικίας.

«Θα προσπαθήσουμε να διαπιστώσουμε εάν μπορούμε να εντοπίσουμε ένα δίκτυο ή εντολοδότες, όπως κάνουμε συστηματικά σε αυτές τις υποθέσεις», εξήγησε η εισαγγελία της Νίκαιας.

Σε περίπτωση που αυτό δεν καταστεί δυνατό, ο οδηγός του φορτηγού θα πρέπει τότε να προσαχθεί ενώπιον της εισαγγελίας και να διωχθεί για επιτεινόμενη στήριξη για την είσοδο και τη διαμονή αλλοδαπών που δεν είχαν τα νόμιμα χαρτιά, πρόσθεσε η πηγή.

«Αυτό δείχνει την αποτελεσματικότητα των μέτρων κατά της παράτυπης μετανάστευσης που λειτουργούν 24 ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα», σχολίασε η νομαρχία της Αλπ-Μαριτίμ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ