Η κυβέρνηση Τραμπ εξετάζει την άρση ορισμένων δασμών σε κινεζικά αγαθά
Στελέχη της κυβέρνησης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ συζητούν την ενδεχόμενη άρση επιπλέον δασμών σε αγαθά που εισάγουν οι ΗΠΑ από την Κίνα εν είδει παραχώρησης για να οριστικοποιηθεί η σύναψη διμερούς συμφωνίας για το εμπόριο, έγραψε τη Δευτέρα (4/11) η εφημερίδα Financial Times.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της οικονομικής εφημερίδας, ο Λευκός Οίκος εξετάζει πιο συγκεκριμένα την ακύρωση δασμών που έχουν επιβληθεί ήδη σε εισαγόμενα αγαθά κινεζικής προέλευσης όπως ρούχα, οικιακές συσκευές και οθόνες υπολογιστών, που ανέρχονται στο 15% και τέθηκαν σε εφαρμογή από 1ης Σεπτεμβρίου.
Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Politico ανέφερε παράλληλα ότι η κυβέρνηση του κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ πιέζει την Ουάσιγκτον να άρει περισσότερους δασμούς ενόψει της υπογραφής διμερών συμφωνιών, επικαλούμενος τρεις πηγές ενημερωμένες σχετικά με τη διαπραγμάτευση.
Σύμφωνα με το Politico, δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση.
Μελάνια Τραμπ: «Δεν είχα καμία σχέση με τον Επστάιν και δεν με σύστησε στον Ντόναλντ Τραμπ»
21:54
Λίβανος: Πάνω από 300 νεκροί και 1.150 τραυματίες σε 24 ώρες - Ψάχνουν επιζώντες στα συντρίμμια
21:45
Στενά του Ορμούζ: Παραμένει εύθραυστη η κατάσταση παρά την εκεχειρία
21:36
Χεζμπολάχ: «Όχι σε διαπραγμάτευση με το Ισραήλ χωρίς κατάπαυση πυρός»
21:27