Σάλος στη Γιούτα: Μαθητής παρήλασε ντυμένος… Χίτλερ σε σχολική εκδήλωση για το Halloween
Σάλος έχει προκληθεί στη Γιούτα των ΗΠΑ μετά την εμφάνιση μαθητή ντυμένου Χίτλερ σε παρέλαση για το Halloween.
Οι γονείς που είχαν πάει να δουν τα παιδιά τους στην παρέλαση έμειναν άναυδοι όταν είδαν το αγόρι με το μουστάκι του Χίτλερ και το κόκκινο περιβραχιόνιο με τη σβάστικα.
Την επομένη της «επεισοδιακής» παρέλασης, ένας γονέας που κάλεσε τη διεύθυνση του σχολείου για να κάνει τα παράπονά του, ενημερώθηκε ότι του απαγόρευσαν να παρελαύνει, τον διέταξαν να αλλάξει ρούχα και ειδοποίησαν τους γονείς του.
«Μου είπαν ότι (οι δάσκαλοι) νόμιζαν πως είχε ντυθεί Τσάρλι Τσάπλιν. Είχε ολόκληρη σβάστικα στον ώμο του! Έπρεπε να το είχε δει ο δάσκαλός του, αλλά και πολλοί άλλοι» δήλωσε ο γονέας στο KSTU.
Βίντεο και φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν σε σελίδα για γονείς στο Facebook προκάλεσαν την οργή όσων τα είδαν, οι οποίοι έκαναν λόγο για ένα «προσβλητικό» και «γελοίο» κοστούμι, ενώ τόνισαν ότι ο μαθητής χαιρέτησε ναζιστικά.
Από την πλευρά του, το σχολείο σε ανακοίνωσή του που έστειλε στη HuffPost, δήλωσε ότι το ζήτημα διερευνάται. Τόνισε επίσης ότι η διεύθυνση του σχολείου «δεν ανέχεται λόγια, εικόνες ή συμπεριφορές που ενθαρρύνουν οποιαδήποτε μορφή μίσους».
Ο διευθυντής και δάσκαλος του δημοτικού σχολείου τέθηκε σε διαθεσιμότητα.
ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας στο Δημόσιο από τις 12:00 - Τι διεκδικούν οι εργαζόμενοι
08:16
Σύσκεψη στο Μαξίμου για το Εθνικό Απολυτήριο - Στόχος η αναβάθμιση στο ρόλο του Λυκείου
08:07
Η οικονομική και γεωπολιτική διάσταση του deal ONEX - Sung Shin για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας
07:58
Από την παγκόσμια δόξα στην απομόνωση: Το σκοτεινό παρασκήνιο της ζωής του Χούλιο Ιγκλέσιας
07:48