ΚΟΣΜΟΣ

Ο ήρωας της ημέρας: Τον έσωσε λίγο πριν τον παρασύρει το τρένο

Ο ήρωας της ημέρας: Τον έσωσε λίγο πριν τον παρασύρει το τρένο
CNNi

Μία δραματική διάσωση σημειώθηκε στην Καλιφόρνια, όταν εργαζόμενος εταιρείας τρένων αψήφησε τον κίνδυνο και έσωσε έναν άνδρα που έπεσε στις ράγες, δευτερόλεπτα πριν περάσει το τρένο.

Όλα διαδραματίστηκαν στο μετρό του Oakland Coliseum μετά από αγώνα NFL ανάμεσα στους Oakland Raiders και τους Detroit Lions.

Περαστικός που είδε τη διάσωση, ανέβασε στο Twitter τη στιγμή που οι δύο άντρες αγκαλιάζονται μετά τη διάσωση και το βίντεο έχει γίνει viral, προκαλώντας φυσικά θαυμασμό για τον «ήρωα της ημέρας», John O'Connor.

«Καθώς πλησίαζε το τρένο, σηκώθηκα από τη θέση μου. Άκουσα από αριστερά μου μία αναστάτωση. Είδα με τα μάτια μου έναν εργαζόμενο της BART να σηκώνει με τα χέρια του έναν άνδρα από τις ράγες και λίγο μετά να “προσγειώνονται” και οι δύο στην αποβάθρα, καθώς το τρένο πέρασε ξυστά από δίπλα τους» δήλωσε ο Tony Badilla (σ.σ. ο περαστικός που τράβηξε το viral βίντεο) στο CNNi.

«Ο εργαζόμενος της BART είχε συγχυστεί που ο άνδρας ήταν τόσο απρόσεχτος. Ωστόσο, το συναίσθημα τον κυρίευσε και οι δύο άνδρες αγκαλιάστηκαν».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της BART ο άνδρας ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ και έπεσε στις ράγες κατά λάθος. Σε tweet της, η εταιρεία ευχαριστεί τον O'Connor για τον ηρωισμό του:

«Έσωσε μια ζωή σήμερα. Σε ευχαριστούμε John. Δώστε του λίγη αγάπη».

«Ο John ήταν στην αποβάθρα και φρόντιζε όλοι να στέκονται πίσω από την κίτρινη γραμμή ασφαλείας. Ένας άνδρας που ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ, παραπάτησε και έπεσε στις ράγες, καθώς το τρένο πλησίαζε. Ο John είδε τι συνέβη και του φώναξε να ανέβει στην αποβάθρα. Ωστόσο, εκείνος δεν κινήθηκε γρήγορα. Τότε, ο John αποφάσισε να τον πιάσει από τους ώμους και να τον τραβήξει προς τα πάνω. Τα κατάφεραν και αγκαλιάστηκαν» δήλωσε από την πλευρά της εκπρόσωπος της BART στο CNNi.

«Έκανα απλά τη δουλειά μου»

Ο O’ Connor δήλωσε πως νιώθει άβολα που τον αποκαλούν «ήρωα».

«Νόμιζα ότι το τρένο θα τον έκοβε στη μέση. Δεν ήθελα να τον δω να πεθαίνει» δήλωσε, μεταξύ άλλων.

«Είμαι απλά τυχερός που ο Θεός με έβαλε εκεί και ο άνδρας θα δει κι άλλη μέρα».

Πρόσθεσε επίσης ότι απλά έκανε τη δουλειά του και ελπίζει οποιοσδήποτε στη θέση του θα έκανε το ίδιο.

«Δεν νιώθω ότι έκανα κάτι ιδιαίτερο, πραγματικά. Η άποψή μου είναι πως δεν θα τα κατάφερνε (σ.σ. ο άνδρας που έπεσε) και δεν μπορούσα να το δω να συμβαίνει».

California transit worker rescues man from oncoming train / By Gianluca Mezzofiore, CNNi

ΔΗΜΟΦΙΛΗ