Tρεις νεκροί και 20 τραυματίες από το σεισμό στο Ιράν
Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 20 τραυματίστηκαν όταν σεισμική δόνηση μεγέθους 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS), έπληξε το βορειοδυτικό τμήμα του Ιράν, σύμφωνα με το αγγλόφωνο ιρανικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Press TV.
O σεισμός, σύμφωνα με το USGS, σημειώθηκε 60 χλμ. από την πόλη Χαστρούντ, στην ιρανική επαρχία του Ανατολικού Αζερμπαϊτζάν, λίγο πριν από τις 02:30 τοπική ώρα (01:00 ώρα Ελλάδας).

Σύμφωνα με το σεισμολογικό κέντρο του Ινστιτούτου Γεωφυσικής του Πανεπιστημίου της Τεχεράνης, ο σεισμός, που είχε εστιακό βάθος μόλις 8 χιλιομέτρων, ακολουθήθηκε από τέσσερις μετασεισμικές δονήσεις μεταξύ 4,1 και 4,8 βαθμών.
Το εστιακό βάθος των μετασεισμών ήταν 10 χιλιόμετρα, κατά δεδομένα του ινστιτούτου.
Το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων ISNA και η κρατική τηλεόραση μετέδωσαν ότι έγινε ο σεισμός, χωρίς όμως να κάνουν λόγο για θύματα ή ζημιές. Το πρακτορείο ειδήσεων IRNA μετέδωσε πως αρκετοί πολίτες πανικοβλήθηκαν και βγήκαν από τα σπίτια τους μέσα στη νύχτα.
Οι ισχυρές σεισμικές δονήσεις είναι συχνές στην Ισλαμική Δημοκρατία.
ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ: Αποφάσεις για τις κινητοποιήσεις τους λαμβάνουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι
15:50
Καμπότζη και Ταϊλάνδη αλληλοκατηγορούνται για την νέα ανάφλεξη στις εχθροπραξίες
15:38
Θεσσαλονίκη: Ξεκινά αύριο (27/12) η 24ωρη πιλοτική λειτουργία του μετρό και έξι λεωφορειακών γραμμών
15:25
Κολωνάκι: Συνελήφθη ο γιος 87χρονης που είχε βρεθεί απανθρακωμένη στο διαμέρισμα της το 2022
15:20