ΚΟΣΜΟΣ

Μεξικό: Καρέ - καρέ η δολοφονία αστυνομικού που συνέλαβε το γιο του «Ελ Τσάπο»

Μεξικό: Καρέ - καρέ η δολοφονία αστυνομικού που συνέλαβε το γιο του «Ελ Τσάπο»
YOUTUBE

Αποτροπιασμό προκαλούν τα πλάνα που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας στο Μεξικό και διέρρευσαν στο Διαδίκτυο και απεικονίζουν δύο ένοπλους άνδρες να πυροβολούν με ημιαυτόματα όπλα τον αστυνομικό που είχε συμμετάσχει στη σύλληψη του Οβίντιο Γκουσμάν, του γιού του διαβόητου νονού του καρτέλ Σιναλόα, του «Ελ Τσάπο» Χοακίν Γκουσμάν.

Σύμφωνα με τη βρετανική Daily Mail, στο βίντεο φαίνεται η στιγμή που οι ένοπλοι έχουν στήσει ενέδρα στον άτυχο αστυνομικό.

Βγαίνουν από ένα κόκκινο αυτοκίνητο, κρατώντας ημιαυτόματα όπλα στα χέρια και ρίχνουν τουλάχιστον 150 σφαίρες προς το μέρος του θύματος. Ο αστυνομικός σκοτώνεται μέσα στο αυτοκίνητό του και οι δράστες εξαφανίζονται.

Το θύμα ήταν μεταξύ των αστυνομικών που στις 17 Οκτωβρίου είχαν αιφνιδιάσει τον Οβίντιο Γκουσμάν, συλλαμβάνοντάς τον στην πόλη Κουλιακάν της επαρχίας Σιναλόα.

Η σύλληψη του γιου του Ελ Τσάπο προκάλεσε χάος στην πόλη και αιματηρές επιθέσεις μελών του καρτέλ σε πολίτες και δυνάμεις της τοπικής αστυνομίας. Υπό το φόβο γενικευμένης σύρραξης, η αστυνομία αναγκάστηκε να αφήσει ελεύθερο τον Γκουσμάν.

Σύμφωνα, πάντα, με την Daily Mail, το θύμα ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος της αστυνομίας στην επαρχία Σιναλόα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ