ΚΟΣΜΟΣ

Κύπρος: Έτοιμος να συνεργαστεί με Γκουτέρες – Ακιντζί ο Αναστασιάδης

Κύπρος: Έτοιμος να συνεργαστεί με Γκουτέρες – Ακιντζί ο Αναστασιάδης
INTIME/ ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, επανέλαβε ότι ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης είναι έτοιμος να συνεργαστεί με τον ΓΓ του ΟΗΕ και τον Τ/κ ηγέτη.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι, όπως και όλο το προηγούμενο διάστημα, έτοιμος να συνεργαστεί με τον Γενικό Γραμματέα και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη για τη συμφωνία Όρων Αναφοράς και την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων», ανέφερε σε γραπτή του δήλωση ο κ. Προδρόμου, απαντώντας στον ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Πρόσθεσε ότι είναι έτοιμος, βεβαίως, για τη συνάντηση στο Βερολίνο, την οποία ο ίδιος είχε προτείνει και επιδιώξει.

«Ελπίζουμε ότι η τουρκική πλευρά και ιδιαίτερα η Τουρκία, θα επιδείξει ανάλογη πολιτική βούληση, θα εγκαταλείψει θέσεις που προτάχθηκαν στο προηγούμενο διάστημα από την τουρκική κυβέρνηση και δεν θα υποσκάψει την προσπάθεια, όπως έγινε τον Σεπτέμβριο στις διαβουλεύσεις με την κα Λουτ», είπε.

Εν πάση περιπτώσει, πρόσθεσε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η ελληνοκυπριακή πλευρά όχι μόνο έχει σαφή θέση, αλλά επιδιώκει την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων, στοχεύοντας σε μια βιώσιμη και λειτουργική λύση που θα απαλλάσσει τη χώρα μας από την τουρκική κατοχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ