ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Διατηρούν το ευρύ προβάδισμα οι Συντηρητικοί του Τζόνσον

Βρετανία: Διατηρούν το ευρύ προβάδισμα οι Συντηρητικοί του Τζόνσον
AP Photo/Matt Dunham

Το Συντηρητικό Κόμμα του πρωθυπουργού της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον διατήρησε το προβάδισμα 12 εκατοστιαίων μονάδων έναντι των Εργατικών (αξιωματική αντιπολίτευση) την περασμένη εβδομάδα, υποδεικνύει δημοσκόπηση της εταιρείας Deltapoll που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Mail on Sunday, χονδρικά έναν μήνα πριν από τις πρόωρες εκλογές.

 

Αμφότερα τα μεγάλα κόμματα αύξησαν κατά μία εκατοστιαία μονάδα τα ποσοστά τους, στο 41% και στο 29% αντίστοιχα, ενώ οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες - στην τρίτη θέση, κατά τα ευρήματα της δημοσκόπησης - είδαν το δικό τους ποσοστό να αυξάνεται κατά 2 μονάδες, στο 16%.

Η δημοσκόπηση της Deltapoll είχε δείγμα 1.518 βρετανούς ενήλικους και διενεργήθηκε μεταξύ της 6ης και της 9ης Νοεμβρίου.

Άλλη δημοσκόπηση, της εταιρείας YouGov για λογαριασμό της εφημερίδας The Sunday Times, υποδεικνύει ότι οι Συντηρητικοί αυξάνουν το προβάδισμά τους έναντι των Εργατικών, στις 13 εκατοστιαίες μονάδες.

Κατ’ αυτήν την έρευνα, οι Τόρις διατήρησαν αμετάβλητο το ποσοστό τους στο 39% ενώ οι Εργατικοί του Τζέρεμι Κόρμπιν απώλεσαν μία εκατοστιαία μονάδα πέφτοντας στο 26%. Και αυτή η δημοσκόπηση φέρει τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες να καταλαμβάνουν την τρίτη θέση, αυξάνοντας το ποσοστό τους κατά δύο μονάδες, στο 17%.

Η έρευνα της YouGov βασίστηκε σε δείγμα 1.598 βρετανών ενηλίκων και διενεργήθηκε την 7η και την 8η Νοεμβρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ