ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Την απήγαγαν, τη βίασαν, την έκλεψαν και την άφησαν για νεκρή στην έρημο

ΗΠΑ: Την απήγαγαν, τη βίασαν, την έκλεψαν και την άφησαν για νεκρή στην έρημο
(AP Photo/Stefanie Dazio)

Εφιαλτικές στιγμές έζησε μια 40χρονη γυναίκα στις ΗΠΑ, η οποία έπεσε θύμα απαγωγής. Οι απαγωγείς της –πατέρας και κόρη- την κράτησαν επί μία εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της οποίας τη βίασαν, την έκλεψαν και την άφησαν για νεκρή στην έρημο. Η γυναίκα βρέθηκε παγωμένη αλλά ζωντανή.

Σύμφωνα με το σερίφη του τοπικού τμήματος του Λος Άντζελες, οι δύο απαγωγείς άρπαξαν το θύμα με τη βία και υπό την απειλή όπλου, την μετέφεραν εκτός συνόρων και την κράτησαν επί μια βδομάδα αιχμάλωτη στο δωμάτιο ενός σπιτιού. Όπως πρόσθεσε ο σερίφης, στο διάστημα αυτό η γυναίκα κακοποιήθηκε σεξουαλικά. Στη συνέχεια την πέταξαν δίπλα σε έναν αυτοκινητόδρομο κοντά στην αεροπορική βάση Έντουαρτς βόρεια του Λος Άντζελες, νομίζοντας ότι είναι νεκρή.

Στρατιωτικό προσωπικό της βάσης την βρήκαν το πρωί της Τετάρτης χωρίς φαγητό και νερό, ενώ υπέφερε από την έκθεση στον ήλιο. Δεν είναι σαφές για πόσο διάστημα βρισκόταν εκεί.

Ο 54χρονος Stanley Alfred Lawton συνελήφθη την ίδια μέρα και η 22χρονη κόρη του Shaniya Nicole Poche-Lawton το πρωί της επόμενης και ορίστηκε εγγύηση στα 4,5 εκατομμύρια δολάρια και στα 3,5 εκατομμύρια δολάρια αντίστοιχα για τον καθένα.

Αν και οι δύο δράστες γνώριζαν το θύμα, οι Αρχές δεν έχω προσδώσει κίνητρο στην επίθεση, ενώ δεν έχει καταστεί ακόμα σαφές για ποιο λόγο απελευθέρωσαν τη γυναίκα και γιατί δε ζητήθηκαν λύτρα.

Ωστόσο, φέρονται να την έκλεψαν κάνοντας αναλήψεις από μηχανήματα ΑΤΜ επί τρεις συνεχόμενες ημέρες, χωρίς να έχει γνωστοποιηθεί το ποσό που πήραν.

Το θύμα διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου της παρασχέθηκε ιατρική φροντίδα και τώρα έχει επιστρέψει στο σπίτι της στη Νεβάδα.

Οι δύο δράστες αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ