Αφγανιστάν: Τουλάχιστον επτά νεκροί σε βομβιστική επίθεση στην Καμπούλ
Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και ισάριθμοι τραυματίστηκαν σε έκρηξη αυτοκινήτου παγιδευμένου με εκρηκτικά σε μια περιοχή όχι μακριά από το κτήριο του υπουργείου Εσωτερικών του Αφγανιστάν, στο βόρειο τμήμα της πρωτεύουσας Καμπούλ.
Τα παραπάνω γνωστοποίησε ο εκπρόσωπός του Νασράτ Ραχίμι, τονίζοντας ωστόσο ότι αυτός δεν είναι παρά ένας πρώτος και ακόμη προσωρινός απολογισμός των θυμάτων.
Η έκρηξη σημειώθηκε περί τις 07:25 (τοπική ώρα· 04:55 ώρα Ελλάδας) στον τομέα PD15, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.
Δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής ανάληψη της ευθύνης για την ενέργεια.
Η βομβιστική επίθεση διαπράχθηκε μία ημέρα αφού ανακοινώθηκε πως αποφυλακίστηκαν δύο ανώτερα στελέχη των Ταλιμπάν και ένα του εξτρεμιστικού δικτύου Χακάνι σε αντάλλαγμα για την απελευθέρωση δύο πανεπιστημιακών, ενός Αμερικανού κι ενός Αυστραλού, που κρατούνταν όμηροι, εξέλιξη που κάποιοι αναλυτές θεώρησαν ελπιδοφόρα ως προς την προοπτική της ειρήνευσης.
SPONSORED
Μηχανισμό διαχείρισης της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ φέρνει το Ιράν
15:12
Κικίλιας στο Συνέδριο ΝΔ: «Η ταυτότητά μας δεν μπορεί να αλλοιωθεί από κανέναν»
15:11
Κεραμέως στο συνέδριο ΝΔ: «Καταφέραμε να ρίξουμε την ανεργία στο χαμηλότερο των τελευταίων 18 ετών»
15:01
Bloomberg: Η Τουρκία σχεδιάζει αγωγό καυσίμων ενός δισ. για εφοδιασμό συμμάχων του ΝΑΤΟ
15:00