ΚΟΣΜΟΣ

Μεταναστευτικό: Η Κομισιόν άλλαξε όνομα στον «ευρωπαϊκό τρόπο ζωής»

Μεταναστευτικό: Η Κομισιόν άλλαξε όνομα στον «ευρωπαϊκό τρόπο ζωής»
INTIME NEWS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΤΑΣ

Η πρόεδρος της επόμενης Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, αποφάσισε την Τετάρτη την τροποποίηση της επίμαχης ονομασίας που αφορά στο χαρτοφυλάκιο του νέου Επιτρόπου Μετανάστευσης, Μαργαρίτη Σχοινά, μετά και τις σφοδρότατες αντιδράσεις που είχαν προκύψει.

Σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου της στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), στη σχετική της απόφαση, η κυρία ντερ Λάιεν μετονόμασε το χαρτοφυλάκιο σε «προώθηση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής», αντί της προηγούμενης ονομασίας «προστασία του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής».

Τι είχε πει ο Μαργαρίτης Σχοινάς

Υπενθυμίζεται πως ο νέος Επίτροπος Μετανάστευσης Μαργαρίτης Σχοινάς, σε δηλώσεις του όταν είχε ξεσπάσει ο θόρυβος για την ονομασία του χαρτοφυλακίου του είχε πει:

«Προστατεύουμε τον τρόπο ζωής μας έναντι εκείνων που αντί να βοηθούν τους μετανάστες τους χώνουν σε ένα στρατόπεδο, σε έναν καταυλισμό, έναντι εκείνων που δεν θέλουν να δίνουμε φαγητό στους αιτούντες άσυλο, που δεν θέλουν να πηγαίνουν τα παιδιά τους σχολείο, αλλά και έναντι εκείνων που δεν μας αφήνουν να γιορτάσουμε την 14η Ιουλίου στη Νίκαια ή να περπατήσουμε στη Λα Ράμπλα στη Βαρκελώνη. Ποτέ δεν θα θεωρήσω την αρνητική διάσταση ως μέρος των αρμοδιοτήτων μου, απεναντίας. Είμαστε ήδη παγκόσμιοι πρωταθλητές ισότητας, βελτίωσης του κλίματος, τώρα πρέπει αυτό να το καλλιεργήσουμε περαιτέρω. Τα τελευταία τριάντα χρόνια χτίζω γέφυρες για να μπορέσουν οι άνθρωποι να βρεθούν κοντά και θα συνεχίσω να το κάνω. Οι εξτρεμιστές και οι λαϊκιστές πρέπει να φοβούνται τις αξίες μας. Όχι το αντίθετο».

Εξάλλου, κατά την αντιφώνησή του στην Ομιλία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στο Κολέγιο της Ευρώπης, ο κ. Σχοινάς είχε δηλώσει: «Η Ευρώπη ήταν και είναι πάντα η τέχνη του διαλόγου και του συμβιβασμού και παραμένει ο καλύτερος και μοναδικός τρόπος για επιτυχίες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, όπως ανέφερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην ακρόασή μου πριν από λίγες εβδομάδες, η Ευρώπη παραμένει σήμερα φάρος σε έναν κόσμο που γίνεται όλο και πιο σκοτεινός».

Σημειώνεται πως η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόκειται να αναλάβει καθήκοντα την 1η Δεκεμβρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ