Υπουργός Άμυνας ΗΠΑ: Να επιστρέψει η Τουρκία «πίσω στο μαντρί» του ΝΑΤΟ, τη χρειαζόμαστε
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Μαρκ Έσπερ δήλωσε απόψε ότι είναι σημαντικό να επιστρέψει η Τουρκία «πίσω στο μαντρί», προειδοποιώντας και πάλι ότι η Άγκυρα φαίνεται ότι απομακρύνεται από το ΝΑΤΟ, με την αγορά οπλικών συστημάτων από τη Ρωσία και την εισβολή της στη Συρία.
«Χρειαζόμαστε την Τουρκία πίσω στο μαντρί. Ήταν καλοί σύμμαχοι για πολλά χρόνια, από τότε που πολεμούσαν μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες στον Πόλεμο της Κορέας μέχρι το Αφγανιστάν», είπε ο Έσπερ σε μια μικρή ομάδα δημοσιογράφων.
«Για αυτό χρειάζεται να συνεχίσουμε να οικοδομούμε τους δεσμούς μας, ιδίως σε στρατιωτικό επίπεδο, για να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να έχουμε μια μακρόχρονη σχέση που θα αντέξει σε αυτή τη δύσκολη περίοδο», πρόσθεσε.
ΚΟΣΜΟΣ
Περού: Δολοφονία δημοσιογράφου, υποψήφιας στις περιφερειακές εκλογές
13:21
ΚΟΣΜΟΣ
Σκηνικό έντασης από την Τουρκία: Ξεκινά μεγάλη άσκηση στο Αιγαίο στον απόηχο των απειλών Φιντάν
13:09
ΕΛΛΑΔΑ
Αμαλιάδα: Συνελήφθησαν δύο άνδρες για έκρηξη και εμπρησμό σε πολυκατοικία
12:58
ΕΛΛΑΔΑ
Τροχαίο στον Διόνυσο με έναν νεκρό και έναν τραυματία - Σε εξέλιξη έρευνες για τις συνθήκες
12:49
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ