ΚΟΣΜΟΣ

Σύλληψη δύο μελών γερμανικής ακροδεξιάς οργάνωσης

Σύλληψη δύο μελών γερμανικής ακροδεξιάς οργάνωσης
dpa/D. Ebener

Η γερμανική αστυνομία σήμερα συνέλαβε δύο άτομα μετά από επιδρομή στα σπίτια τους στο πλαίσιο έρευνας για την σύλληψη ακροδεξιάς ομάδας, η οποία χρησιμοποιεί το διαδίκτυο για υποκίνηση βίας ενάντια σε αλλοδαπούς, εξάπλωση ναζιστικής προπαγάνδας και άρνηση του Ολοκαυτώματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εισαγγελίας, περίπου 60 αστυνομικοί έλαβαν μέρος στην επιχείρηση, κατά την οποία έγιναν έρευνες σε σπίτια, σε τέσσερα γερμανικά κρατίδια αλλά και στην Ισπανία.

Οι ύποπτοι Jutta V., 47 ετών και Ralph Thomas K., 27, κατηγορούνται ως οι ηγέτες μιας εγκληματικής οργάνωσης η οποία διαχειριζόταν τον ιστότοπο "Altermedia Deutschland", στον οποίο οι χρήστες του διαδικτύου είχαν την δυνατότητα να εγγραφούν και να συμμετέχουν σε συζητήσεις που ενθάρρυναν τον ρατσισμό.

"Υπήρχαν ναζιστικοί χαιρετισμοί και εκφράσεις που παραπέμπουν στον ναζισμό, ενώ υπήρχε και μαζική υποκίνηση σε βίαιες πράξεις," αναφέρεται στην ανακοίνωση της εισαγγελίας.

Επιπλέον υπήρχαν αναρτήσεις από αρνητές του Ολοκαυτώματος και άλλες που καλούσαν σε επιθέσεις σε ξένους, αλλόθρησκους και άτομα με διαφορετικό χρώμα δέρματος.

Η Γερμανία έχει υποδεχτεί πάνω ένα εκατομμύριο πρόσφυγες που αιτούνται άσυλο από τον περασμένο χρόνο, γεγονός που έχει πυροδοτήσει την ραγδαία αύξηση επιθέσεων σε χώρους φιλοξενίας προσφύγων αλλά και διαμαρτυρίες με αίτημα τον περιορισμό της εισροής προσφύγων και μεταναστών στην χώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ