ΚΟΣΜΟΣ

Bye bye, Bei Bei: Το πολυαγαπημένο πάντα των ΗΠΑ ταξιδεύει στην Κίνα με ιδιωτικό τζετ

Bye bye, Bei Bei: Το πολυαγαπημένο πάντα των ΗΠΑ ταξιδεύει στην Κίνα με ιδιωτικό τζετ
Φωτογραφία αρχείου AP Photo/Sait Serkan Gurbuz

Το γιγάντιο πάντα Bei Bei που βρίσκεται στον Εθνικό Ζωολογικό Κήπο της Ουάσινγκτον των ΗΠΑ, θα ταξιδέψει με το δικό του ιδιωτικό Boeing, με προορισμό την Κίνα.

Μάλιστα, ετοιμάζεται ειδική λίστα με τραγούδια για το ταξίδι του Bei Bei, και για το λόγο αυτό ο Εθνικός Ζωολογικός Κήπος της Ουάσινγκτον, καλεί τον κόσμο να σκεφτεί ως... πάντα και να προτείνει τραγούδια.

«Σας καλούμε να αλλάξετε το "baby" σε "Bei Bei" και να μας πείτε τις επιλογές σας».

Ο Bei Bei γεννήθηκε το 2015, ενώ βάσει μίας συμφωνίας με την Κίνα, όλα τα μικρά πάντα που γεννιούνται στην Ουάσινγκτον πρέπει να μετακομίσουν στην ηλικία των τεσσάρων ετών, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο ζωολογικός κήπος στην ιστοσελίδα του.

Το γιγάντιο πάντα αναχωρεί την Τρίτη, καθόλου «ήσυχα» καθώς από τη Δευτέρα διοργανώνονται αποχαιρετιστήριες εκδηλώσεις και fans από όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ καταφθάνουν στο ζωολογικό κήπο.

«Ο Bei Bei είναι μέρος της οικογένειάς μας», δήλωσε ο Στιβ Μονφορτ, διευθυντής του ζωολογικού κήπου. «Η ομάδα μας τον νοιάζεται, έμαθε από αυτόν και μαζί με εκατομμύρια, λάτρεψε να τον βλέπει να μεγαλώνει».

Όλο το ταξίδι έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την άνεση του γιγάντιου πάντα, γι' αυτό και οι αρμόδιοι περίμεναν να περάσει το καλοκαίρι για την πολύωρη αυτή πτήση.

Η συμφωνία μεταξύ του Εθνικού Ζωολογικού Κήπου και της Κίνας αποτελεί μέρος ενός προγράμματος διατήρησης που αποσκοπεί στη διάσωση των γιγαντιαίων πάντα, τα οποία θεωρούνται «ευάλωτα» στην άγρια φύση, από τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης.

Σήμερα, υπάρχουν περίπου 1.800 γιγάντια πάντα στην άγρια φύση, σύμφωνα με τον ζωολογικό κήπο.

Με πληροφορίες από Bye bye, Bei Bei: Beloved giant panda is leaving DC for China in a private jet, by Theresa Waldrop, CNNi

ΔΗΜΟΦΙΛΗ