Το Ιράν απειλεί με «σκληρή τιμωρία» τους «μισθοφόρους» που υποκινούν διαδηλώσεις
Το Ιράν θα επιβάλει σκληρή τιμωρία στους «μισθοφόρους» που συνελήφθησαν σε σχέση με τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας και τα βίαια επεισόδια που κλονίζουν τη χώρα, μετά την αύξηση των τιμών της βενζίνης, προειδοποίησε σήμερα ηγετικό στέλεχος των Φρουρών της Επανάστασης.
Επικαλούμενο αξιωματικούς της αστυνομίας, το πρακτορείο ειδήσεων Fars επιβεβαίωσε σήμερα ότι «180 υποκινητές των πρόσφατων ταραχών αναγνωρίστηκαν και συνελήφθησαν».
«Η απάντησή μας θα είναι μετά βεβαιότητας ανάλογη της βιαιότητάς τους» δήλωσε ο υποναύαρχος Αλί Φανταβί, αναπληρωτής διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στην Τεχεράνη.
«Έχουμε συλλάβει όλους τους λακέδες και τους μισθοφόρους και έχουν ξεκάθαρα ομολογήσει ότι ενήργησαν στην υπηρεσία της Αμερικής και, Θεού θέλοντος, το δικαστικό σύστημα της χώρας θα τους επιβάλει τις αυστηρότερες τιμωρίες», συμπλήρωσε.
Ο ακριβής αριθμός των συλληφθέντων για τη συμμετοχή τους στο κίνημα διαμαρτυρίας είναι δύσκολο να καθοριστεί. Την Τρίτη, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα έκανε λόγο για «περισσότερες από 1.000» συλλήψεις.
Ρεκόρ Γκίνες: Το «White Christmas» είναι το πιο επιτυχημένο single όλων των εποχών
16:02
Πολωνικά πολεμικά αναχαίτισαν ρωσικό αναγνωριστικό αεροσκάφος επάνω από την Βαλτική
15:48
Πώς θα κινηθούν μετρό και τραμ σήμερα (25/12), Πρωτοχρονιά και Θεοφάνεια
15:35
Χριστουγεννιάτικο Γεύμα Αγάπης από τον Δήμο Αθηναίων παρουσία του Χάρη Δούκα (pic)
15:22