ΚΟΣΜΟΣ

Το “duct tape challenge” είναι η νέα επικίνδυνη μόδα των social media

Το “duct tape challenge” είναι η νέα επικίνδυνη μόδα των social media
Facebook

Δεν είναι η πρώτη φορά που το ίντερνετ γίνεται η πλατφόρμα δημιουργίας και κυρίως viral διάδοσης επικίνδυνων trends. Παλιότερα είχαμε γίνει μάρτυρες του “Kylie Jenner Lip challenge” όταν και θαυμαστές της μικρής αδερφής της Kιμ Καρτνάσιαν, Kylie Jenner, στην προσπάθεια τους να αποκτήσουν τα πλούσια χείλη της, υπέβαλλαν τον εαυτό τους σε μαρτύρια σαν αυτό:

Σήμερα, η τρέλα που έχει καταλάβει το Ίντερνετ καλεί τους συμμετέχοντες να τυλιχτούν με μονωτική ταινία και να προσπαθήσουν να αποδεσμευτούν όσο γίνεται πιο γρήγορα, ενώ κάποιος άλλος μαγνητοσκοπεί τη διαδικασία. Εννοείται ότι τα σχετικά βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο YouTube μετράνε ήδη εκατομμύρια προβολές.

Το πρώτο σοβαρό θύμα αυτής της μόδας είναι ο 14χρονος Skylar Fish.

Οι φίλοι του νεαρού Αμερικάνου τον τύλιξαν με μονωτική ταινία ενώ εκείνος στεκόταν όρθιος, με αποτέλεσμα να ζαλιστεί, να χάσει την ισορροπία του και να χτυπήσει το κεφάλι του στο σίδερο από το παράθυρο.

Ο άτυχος νεαρός νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση μιας και υπέστη πολλαπλές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και θρυμμάτισε τη κόχη του ματιού του, σύμφωνα με ρεπορτάζ του KIRO 7, όταν το “παιχνίδι” με τους φίλους του πήρε άσχημη τροπή. O 14χρονος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο από τις 16 Ιανουαρίου.

Με 48 ράμματα στο κεφάλι και πιθανή μόνιμη βλάβη στην όραση του ο Skylar και η μητέρα του προσπαθούν να προειδοποιήσουν τον κόσμο για την επικινδυνότητα που κρύβει το “duct tape challenge.”

Μεταφέρθηκε στο παιδικό νοσοκομείο του Σιάτλ τη Δευτέρα όπου και θα ολοκληρώσει την θεραπεία του. “Είμαι στ’ αλήθεια πολύ τυχερός που είμαι ζωντανός” εξομολογήθηκε από το κρεβάτι του νοσοκομείου το τελευταίο θύμα μιας viral ανοησίας στο τοπικό τηλεοπτικό κανάλι KIRO 7.

Η σοβαρότητα του περιστατικού οδήγησε σε έρευνα της αστυνομίας, η οποία και επιβεβαίωσε ότι επρόκειτο για ατύχημα. Η μητέρα του θύματος αφού παρακολούθησε το υλικό που συγκέντρωσε η αστυνομία από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης δήλωσε: “Φέρθηκαν χαζά. Έκαναν μια χαζή επιλογή”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ