HΠΑ: Bρήκαν οστά μαμούθ σε γήπεδο ράγκμπι
Εργαζόμενοι κατασκευαστικής εταιρείας, έφεραν στην επιφάνεια τα οστά ενός μαμούθ και άλλων θηλαστικών της Εποχής των Παγετώνων στο γήπεδο ράγκμπι του Κρατικού Πανεπιστημίου του Όρεγκον.
Σύμφωνα με την εφημερίδα The Oregonian, καθώς οι εργαζόμενοι της κατασκευαστικής εργάζονταν για να επεκτείνουν το στάδιο Reser του Πανεπιστημίου, ήρθαν αντιμέτωποι με το μηριαίο οστό ενός προϊστορικόυ μαμούθ. Επίσης, βρήκαν τα οστά ενός βίσωνα και τα οστά μιας καμήλας. Όλα τα οστά έχουν χρονολογηθεί ότι είναι ηλικίας πάνω από 10,000 χρόνων.
Ένας αρχαιολόγος του Πανεπιστημίου του Όρεγκον πιστεύει ότι ο λάκκος με βάθος τριών μέτρων που βρέθηκαν τα λείψανα θα μπορούσε να ήταν στο παρελθόν μία λίμνη.
Τέλος, ο αναπληρωτής καθηγητής ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου, λέει πως συχνά τα άρρωστα ζώα όταν πεθαίνουν πηγαίνουν κοντά σε νερό.
«Η ευθύνη περνά στην πλευρά των αγροτών που δεν ανταποκρίθηκαν», λέει ο Τσιάρας (vid)
11:34
Kykloi by Priceless: Ο πιο hot γαστρονομικός προορισμός για κάθε λάτρη των αληθινών γεύσεων
11:24
Piano Days 2026 στο Μέγαρο Μουσικής: Δύο ημέρες, ένα όργανο, αμέτρητες μουσικές διαδρομές
11:21
Συνελήφθη 38χρονος Τούρκος με ερυθρά αγγελία της INTERPOL - Καταζητούνταν για ανθρωποκτονία
11:16