ΚΟΣΜΟΣ

Εκπρόσωπος ελληνικής πρεσβείας στην Αλβανία: Δεν υπάρχουν Έλληνες ανάμεσα στα θύματα

Εκπρόσωπος ελληνικής πρεσβείας στην Αλβανία: Δεν υπάρχουν Έλληνες ανάμεσα στα θύματα
AP Photo/Hektor Pustina

Καμία δυσάρεστη πληροφορία για Έλληνα δεν είχε φτάσει μέχρι τις 11:15 το πρωί στην ελληνική πρεσβεία στα Τίρανα.

Σύμφωνα με όσα είπε εκπρόσωπος της πρεσβείας στο CNN Greece, δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες για νεκρό ή τραυματία ελληνικής καταγωγής.

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 300 τραυματίστηκαν μετά τον ισχυρό σεισμό 6,4 βαθμών Ρίχτερ, που έπληξε τα ξημερώματα την Αλβανία.

Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο έχει καταγράψει αρκετούς μετασεισμούς, μεταξύ των οποίων και μια δόνηση 5,3 βαθμών Ρίχτερ. Οι Αρχές ζητούν από τους πολίτες να μην μπαίνουν μέσα στα σπίτια τους και άλλα κτήρια, μέχρι νεωτέρας.

Το CNNi μεταδίδει πως τα σχολεία σε τρεις πόλεις -το Δυρράχιο, τη Λέζα και τα Τίρανα- θα παραμείνουν κλειστά.

Στα Τίρανα Δένδιας και Λέκκας

Στα Τίρανα μεταβαίνουν εκτάκτως ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας.

Όπως έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών, θα ταξιδέψει στα Τίρανα μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στα Σκόπια σήμερα.

«Με εντολή του πρωθυπουργού, η Ελλάδα θα παράσχει άμεσα έμπρακτη βοήθεια στην Αλβανία για την αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού που έπληξε τη χώρα», σημειώνει ο κ. Δένδιας, και συνεχίζει:

«Επικοινώνησα ήδη με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ενώ για τον ίδιο λόγο θα μεταβώ εκτάκτως στα Τίρανα, σε συνέχεια της επίσκεψής μου στα Σκόπια».

Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Εξωτερικών είχε εκφράσει «τη συμπαράσταση της Ελλάδας στο λαό και την κυβέρνηση της Αλβανίας, για τις συνέπειες του σεισμού που έπληξε τη γειτονική μας χώρα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ