ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές Βρετανία: Διατηρούν το προβάδισμά τους οι συντηρητικοί

Εκλογές Βρετανία: Διατηρούν το προβάδισμά τους οι συντηρητικοί
(AP Photo/Frank Augstein)

Το αντιπολιτευόμενο βρετανικό Εργατικό Κόμμα μείωσε το προβάδισμα του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος στις δημοσκοπήσεις σε 11 ποσοστιαίες μονάδες, από τις 18 που ήταν την περασμένη εβδομάδα, έδειξε σήμερα έρευνα της εταιρείας Kantar ενόψει των εκλογών της 12ης Δεκεμβρίου.

Η υποστήριξη προς τους Συντηρητικούς του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον μειώθηκε κατά 2 μονάδες, στο 43%, ενώ η υποστήριξη προς τους Εργατικούς αυξήθηκε κατά 5 μονάδες, στο 32%.

Οι φιλοευρωπαίοι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες σημείωσαν πτώση κατά 2 μονάδες, στο 14%, ενώ το κόμμα του Brexit άνοδο κατά 1 μονάδα στο 3%.

Η Kantar πραγματοποίησε την έρευνα στο Ίντερνετ, με δείγμα 1.097 προσώπων και στο διάστημα από τις 21 έως τις 25 Νοεμβρίου.

Η δημοσκόπηση αυτή είναι η δεύτερη μέσα σε δύο ημέρες που δείχνει μείωση στο προβάδισμα των Συντηρητικών. Χθες, Δευτέρα, δημοσκόπηση της ICM για το Reuters έδωσε στους Συντηρητικούς προβάδισμα 7 μονάδων, από τις 10 που είχαν μια εβδομάδα νωρίτερα.

Μετά τις προηγούμενες δημοσκοπήσεις των Kantar και ICM, αμφότερα τα κόμματα δημοσιοποίησαν τα προεκλογικά προγράμματά τους και παρουσίασαν τις πολιτικές που θα εφαρμόσουν, εφόσον εκλεγούν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ