ΚΟΣΜΟΣ

Επιβεβαιώνουν ειδικοί ότι η Β. Κορέα διαθέτει βόμβα υδρογόνου

Επιβεβαιώνουν ειδικοί ότι η Β. Κορέα διαθέτει βόμβα υδρογόνου
Reuters

 Η δοκιμή της Βόρειας Κορέας στις 6 Ιανουαρίου ήταν βόμβα υδρογόνου, σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο που μίλησε στο CNN.

Είχε προϋπάρξει η έντονη αμφισβήτηση ότι ο Κιμ Γιονκ Ουν έχει στο οπλοστάσιό του βόμβα υδρογόνου Ουάσινγκτον και Σεούλ, παρά τους υπαινιγμούς του ηγέτη της Β. Κορέας.

Οι πληροφορίες που έχουν συγκεντρώσει οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ δεν επιβεβαιώνουν αυτήν την πληροφορία, όπως είχε δηλώσει ο εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ. «Ωστόσο λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη τον κίνδυνο και την απειλή που συνιστά το καθεστώς της Βόρειας Κορέας λόγω των φιλοδοξιών της να αναπτύξει ένα πυρηνικό όπλο».

northkoreatests

Η Βόρεια Κορέα είναι «ένα ισχυρό κράτος που διαθέτει πυρηνικά όπλα και είναι έτοιμο να πυροδοτήσει μια ατομική βόμβα και μια βόμβα υδρογόνου προκειμένου να υπερασπιστεί την εθνική κυριαρχία του με αξιόπιστο τρόπο» είχε πει εκείνες τις ημέρες ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ενώ επιθεωρούσε μια στρατιωτική βάση σύμφωνα με όσα μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA. Η Πιονγιάνγκ έχει πραγματοποιήσει τρεις δοκιμές πυρηνικών όπλων, το 2006, 2009 και 2013.
Σύμφωνα με το κρατικό κανάλι της χώρας η Πιονγιάνγκ προχώρησε σε «επιτυχημένο τεστ ρίψης βόμβας υδρογόνου», το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να σημειωθεί σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1R.

Διαβάστε ακόμη
Β. Κορέα: Το χρονικό των πυρηνικών δοκιμών
Ποια είναι η γυναίκα που εκφωνεί τα δελτία ειδήσεων στη Βόρεια Κορέα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ