ΚΟΣΜΟΣ

Τη συνέχεια των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Συρία ανακοίνωσε η Άγκυρα

Τη συνέχεια των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Συρία ανακοίνωσε η Άγκυρα
Φωτογραφία αρχείου AP Photo/Mehmet Guzel

Η Τουρκία θα συνεχίσει την «αντιτρομοκρατική» -όπως τη χαρακτηρίζει η Άγκυρα- στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία έως ότου εκπληρώσει τους στόχους της, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της χώρας.

Η στρατιωτική επιχείρηση «Πηγή της Ειρήνης» που ξεκίνησε τον περασμένο μήνα «συμβάλλει στην ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή και θα συνεχιστεί μέχρις ότου επιτύχει τους στόχους της, λαμβάνοντας όλα τα προληπτικά μέτρα για να αποτραπούν επιβλαβείς συνέπειες σε αμάχους», τόνισε το Συμβούλιο, που συνεδρίασε υπό την ηγεσία του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Παράλληλα, το Συμβούλιο υπογράμμισε ότι η Τουρκία αναμένει από τις ΗΠΑ και τη Ρωσία να τηρήσουν τις συμφωνίες στις οποίες κατέληξαν με την Άγκυρα «εκκαθαρίζοντας περιοχές από τρομοκράτες» το ταχύτερο δυνατό στη βόρεια Συρία, μεταξύ των οποίων οι πόλεις Ταλ Ριφάτ και Μανμπίζ, τονίζει στο τηλεγράφημα του το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

«Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να στηρίξει την Τουρκία, που στοχεύει για την ασφαλή και επιστροφή σε εθελοντική βάση Σύρων στην πατρίδα τους (σ.σ. στη ζώνη ασφαλείας) χωρίς καμία διάκριση σε εθνότητα και θρησκεία», συμπληρώνει η ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ