ΗΠΑ: Εκατοντάδες πυροσβέστες στη «μάχη» με τη φωτιά που απειλεί σπίτια τη Σάντα Μπάρμπαρα
Χιλιάδες είναι τα σπίτια στη Σάντα Μπάρμπαρα που απειλούνται από τη μεγάλη φωτιά που καίει στην Καλιφόρνια, με εκατοντάδες πυροσβέστες να δίνουν «μάχη» με τις φλόγες καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας για να περιορίσουν τις φλόγες.
Η πυρκαγιά αυτή, την οποία οι Αρχές ονόμασαν Cave Fire, εκδηλώθηκε τη Δευτέρα το μεσημέρι στον εθνικό δρυμό Λος Πάντρες. Χθες το πρωί είχε εξαπλωθεί σε έκταση 15.370 στρεμμάτων.
Πάνω από 600 πυροσβέστες, με τη βοήθεια ελικοπτέρων και πυροσβεστικών αεροσκαφών, έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή, ενώ οι Αρχές εξέδωσαν διαταγή κατεπείγουσας απομάκρυνσης για τους κατοίκους 2.400 σπιτιών, ή περίπου 5.500 ανθρώπων.
Η φωτιά συνεχίζει να μαίνεται και «οι συνθήκες υπό τις οποίες εργάζονται οι πυροσβέστες είναι ανάμεσα στις πιο σκληρές στον κόσμο», δήλωσε ο επικεφαλής των δασοπυροσβεστών του Λος Πάντρες, ο Τζίμι Χάρις.
Η πυρκαγιά, που δεν έχει καταστεί δυνατό να περιοριστεί και τα αίτια που την προκάλεσαν είναι ακόμη άγνωστα, ενισχύεται από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν από τον ωκεανό, πρόσθεσε ο Χάρις.
Οι βροχοπτώσεις που αναμένεται να σημειωθούν σύντομα θα βοηθήσουν τους πυροσβέστες να επικρατήσουν σε αυτή τη «μάχη», αλλά υπάρχει ταυτόχρονα κίνδυνος να προκαλέσουν κατολισθήσεις και πλημμύρες.
Μέχρι στιγμής φέτος έχουν απανθρακωθεί περίπου 809.000 στρέμματα στην Καλιφόρνια, κατά τους υπολογισμούς της υπηρεσίας Δασών και Πυροπροστασίας αυτής της αμερικανικής Πολιτείας.
Στις φλόγες παραδόθηκαν σπίτια από τη μεγάλη φωτιά σε αποθήκη ξυλείας στο Ηράκλειο
16:08
Το Ισραήλ πρέπει να αποσυρθεί πλήρως από τον Λίβανο, δηλώνουν οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν
15:56
Βενεζουέλα: Δωρεάν τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες για 48 ώρες μετά τους σεισμούς
15:55
Βενεζουέλα: Κάλεσμα για παραμονή στο σπίτι - Αναστολή λειτουργιών και μεταφορών μετά τους σεισμούς
15:45