ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός Αλβανία: Καρέ - καρέ η διάσωση 24χρονου από την ΕΜΑΚ

Σεισμός Αλβανία: Καρέ - καρέ η διάσωση 24χρονου από την ΕΜΑΚ
ASSOCIATED PRESS

Έναν 24χρονο άνδρα κατόρθωσε να απεγκλωβίσει ζωντανό από τα συντρίμμια κτηρίου στο Δυρράχιο η ομάδα της 5ης ΕΜΑΚ που επιχειρεί στην περιοχή, έπειτα από τον ισχυρό σεισμό 6,4 βαθμών που έπληξε τη γειτονική χώρα.

Η ελληνική αποστολή έρευνας και διάσωσης στην Αλβανία επιχειρεί από το απόγευμα της Τρίτης στις πόλεις Δυρράχιο και Θουμάν.

Η ομάδα της 1ης ΕΜΑΚ επιχειρεί στην πόλη Θουμάν, περίπου 15 χιλιόμετρα βορειοδυτικά των Τιράνων και κατάφερε να απεγκλωβίσει ζωντανή μια γυναίκα 45 ετών, καθώς και μια γυναίκα χωρίς τις αισθήσεις της.

Σύμφωνα με το himara.gr, η ομάδα της 5ης ΕΜΑΚ επιχειρεί στο Δυρράχιο και έχει απεγκλωβίσει ζωντανό έναν άνδρα 24 ετών.

Σημειώνεται ότι το κλιμάκιο της ΕΜΑΚ αναχώρησε για την Αλβανία με εντολή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, προκειμένου να συνδράμει στις έρευνες για τους εγκλωβισμένους και η χώρα μας να εκφράσει και εμπράκτως τη στήριξη και την αλληλεγγύη της.

Η σημερινή μέρα κηρύχθηκε ημέρα εθνικού πένθους στην γειτονική χώρα. Καθώς οι προσπάθειες των μελών των σωστικών συνεργείων, για την ανεύρεση επιζώντων στα χαλάσματα εντείνονται, ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται ώρα με την ώρα και εκφράζονται φόβοι ότι ο μακάβριος κατάλογος θα είναι πολύ μεγαλύτερος.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έως τις 12 σήμερα το μεσημέρι (τοπική ώρα) είχαν ανασυρθεί 30 νεκροί και περισσότεροι από 700 τραυματίες ενώ δεν υπάρχει ακριβής αριθμός εκείνων που μπορεί να βρίσκονται θαμμένοι κάτω από τα συντρίμμια των καταστραμμένων οικοδομών.

Τα διεθνή πρακτορεία και το υπουργείο Αμύνης της Αλβανίας κάνουν λόγο για τουλάχιστον 26 νεκρούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ