Η Κομισιόν παραπέμπει τη Δανία σε δίκη για παραγωγή και εξαγωγή «φέτας»
Στο Δικαστήριο της ΕΕ παραπέμπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τη Δανία, καθώς επιχειρήσεις που εδρεύουν εκεί παράγουν και εξάγουν σε τρίτες χώρες λευκό τυρί με τη σήμανση «Φέτα», η ονομασία της οποίας αποτελεί καταχωρισμένη προστατευόμενη ονομασία προέλευσης (ΠΟΠ) από το 2002.
Ως εκ τούτου, αναφέρει η Επιτροπή, το συγκεκριμένο τυρί μπορεί να παράγεται μόνο στην Ελλάδα βάσει συγκεκριμένων προδιαγραφών παραγωγής. Η Επιτροπή θεωρεί ότι αυτή η εμπορική πρακτική παραβιάζει ευθέως την προστασία που παρέχει η καταχώριση της «Φέτας» ως ΠΟΠ και ότι οι δανικές αρχές δεν μερίμνησαν για την πρόληψη ή την παύση της.
Η Δανία, αθετώντας τις συγκεκριμένες υποχρεώσεις της, παραβιάζει, σύμφωνα με την Κομισιόν «τόσο τον κανονισμό για τα συστήματα ποιότητας όσο και την αρχή της καλόπιστης συνεργασίας μεταξύ της Ένωσης και των κρατών μελών».
Στο πλαίσιο της διαδικασίας επί παραβάσει, η Επιτροπή κάλεσε τις δανικές αρχές να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα προκειμένου να αποτρέψουν ή να εμποδίσουν τις επιχειρήσεις που είναι εγκατεστημένες στο έδαφός της να εφαρμόζουν την επίμαχη πρακτική.
Δεδομένου ότι η Δανία δεν διευθέτησε τα ζητήματα που επισημάνθηκαν, η Επιτροπή αποφάσισε να παραπέμψει την υπόθεση στο Δικαστήριο της ΕΕ.
SPONSORED
Σκέψεις στις ΗΠΑ για ακύρωση αποστολής πυραύλων Tomahawk στη Γερμανία λόγω Ρωσίας
23:59
Ισραήλ: Το Ισραήλ ανακοίνωσε πως ανοίγει την πρώτη του πρεσβεία στη Σλοβενία
23:55
Τραμπ για Πούτιν- Ζελένσκι: Χαίρομαι που ίσως μιλάνε για συνάντηση
23:54
Σε δημοπρασία μακιγιάζ και φορέματα της Μέριλιν Μονρόε για τα 100ά γενέθλια της
23:44