ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός Αλβανία: Θρίλερ με 7χρονο παιδί εγκλωβισμένο στα ερείπια - Συγκλονίζει ο πατέρας του

Σεισμός Αλβανία: Θρίλερ με 7χρονο παιδί εγκλωβισμένο στα ερείπια - Συγκλονίζει ο πατέρας του
AP Photo/Petros Giannakouris

Σωστικά συνεργεία από 11 χώρες, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, επιχειρούν σε έξι σημεία σε Δυρράχιο και Θουμάνα για τον απεγκλωβισμό ανθρώπων που βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια κτηρίων, υπό το φόβο ότι ο αριθμός των νεκρών που άφησε πίσω του ο φονικός σεισμός των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, τα ξημερώματα της Τρίτης, θα αυξηθεί.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι είναι αναγκασμένοι να παραμένουν στο ύπαιθρο, αφού τα σπίτια είτε έχουν καταστραφεί ολοσχερώς είτε έχουν υποστεί πολύ σοβαρές βλάβες.

Δραματική είναι η έκκληση ενός πατέρα που αναζητεί στα συντρίμμια το επτάχρονο παιδί του, ενώ οι διασώστες δίνουν μάχη με το χρόνο, προκειμένου να εντοπίσουν ίχνη ζωής του 7χρονου αγοριού, που για πάνω από 24 ώρες είναι εγκλωβισμένος στα ερείπια.

«Τέσσερα άτομα ήταν από το δικό μου σπίτι, δύο βγήκαν καλά, ο ένας πέθανε και περιμένουμε και το παιδί. Την γυναίκα μου και το άλλο μου παιδί τους έσωσαν. Ελπίδες δεν έχουμε για το παιδί... δεν νομίζω. Η μητέρα μου ανασύρθηκε νεκρή», λέει ο πατέρας στην κάμερα του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.

Η μισή οικογένεια του άτυχου άντρα, όπως δήλωσε ο ίδιος, πρόλαβε να πάει στον πρώτο όροφο και μετά έπεσε το κτήριο και τους πλάκωσε.

Ο επίσημος απολογισμός κάνει λόγο για 27 νεκρούς, τη στιγμή που το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων μεταδίδει πως ο αριθμός αυτός ανέρχεται πλέον σε 31, εκ των οποίων οι 11 στην κωμόπολη της Θουμάνα κοντά στο Δυρράχιο, η οποία δέχτηκε και τις μεγαλύτερες καταστροφές.

Περισσότεροι από 650 άνθρωποι εκτιμάται ότι έχουν τραυματιστεί ενώ η κυβέρνηση της Αλβανίας κήρυξε σήμερα, Τετάρτη, τις δύο περιφέρειες με τις μεγαλύτερες ζημιές, του Δυρραχίου και των Τιράνων, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και τη σημερινή σε ημέρα εθνικού πένθους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ