ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός Αλβανία: «Περίμενα 2 μέρες να βγει ζωντανός» - Συγκλονίζει ο πατέρας 7χρονου που σκοτώθηκε

Σεισμός Αλβανία: «Περίμενα 2 μέρες να βγει ζωντανός» - Συγκλονίζει ο πατέρας 7χρονου που σκοτώθηκε
AP Photo/Visar Kryeziu

Ραγίζουν καρδιές οι ιστορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας μετά τον φονικό σεισμό στην Αλβανία των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Δύο πατεράδες από το Θουμάνι που έχασαν τα παιδιά τους, υποβασταζόμενοι άφησαν λίγα λουλούδια στην πολυκατοικία που μετατράπηκε σε τάφο, όταν κατέρρευσε από την δόνηση.

Ο Σερβέτ Βατά, που εργάζεται στην Ελλάδα, είχε μέχρι την τελευταία στιγμή την ελπίδα ότι ο 7χρονος γιος του θα βρεθεί ζωντανός μέσα στα ερείπια της πολυκατοικίας.

Τα μεσάνυχτα όμως της Τετάρτης η ελπίδα του «έσβησε», καθώς οι διασώστες της ΕΜΑΚ, με δάκρυα στα μάτια, έβγαλαν από τα συντρίμμια νεκρό του αγοράκι του.

Το πρωί, ο άτυχος πατέρας επέστρεψε στον τόπο της τραγωδίας και μίλησε στο STAR. «Εκεί κάτω στο πάτωμα ήταν, μετά βγήκαν τα πτώματα, δεν επέζησε κανένας. Η γυναίκα μου είναι σε χάλια κατάσταση και αυτή δεν μπορεί να περπατήσει θα την φέρουμε αύριο, δεν ξέρω πως θα τη φέρουμε, να δει το παιδί για τελευταία φορά. Δεν γίνεται θα τρελαθεί», περιέγραψε.



Την ίδια στιγμή, ο αδερφός του άτυχου παιδιού δεν γνωρίζει τίποτα για το χαμό του παιδιού.

«Δεν έχουμε πει τίποτα στο παιδί. Φοβάμαι, δεν μπορώ να πω στο παιδί. Κάθε βράδυ ζητάει και τον αδερφό του και τη μάνα μου. Τι να πεις, είναι δέκα χρονών, δεν χώριζαν ούτε στιγμή ο ένας από τον άλλο», πρόσθεσε ο Βατά.

Ακόμη ένας πατέρας θρηνεί για την κόρη του, μόλις πέντε χρόνων και τη μητέρα του. Η μόνη του παρηγοριά, όπως δηλώνει στην κάμερα είναι ο 8χρονος γιος του.

«Δεν περιγράφεται ο πόνος. Σώθηκε ο γιος μου. Ήρωας, γιατί δεν περιγράφεται. Το παιδί σώθηκε από μόνο του. Έσωσε τη μάνα του, την έβγαλε ζωντανή. Ξαναπήγε να βοηθήσει τη γιαγιά του και την κόρη μου, αλλά δεν μπορούσε ήταν μικρό παιδί», δήλωσε ο Ρόλαν Λάλα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ