ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός Αλβανία: «Σβήνουν» οι ελπίδες για επιζήσαντες - Σταματούν οι έρευνες στα συντρίμμια

Σεισμός Αλβανία: «Σβήνουν» οι ελπίδες για επιζήσαντες - Σταματούν οι έρευνες στα συντρίμμια
AP Photo/Hektor Pustina

«Σβήνουν» οι ελπίδες για τον εντοπισμό άλλων επιζώντων από τον φονικό σεισμό στην Αλβανία, καθώς οι έρευνες των σωστικών συνεργείων σταμάτησαν.

Η μόνη επιχείρηση που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, είναι αυτή στο Δυρράχιο, καθώς οι διασώστες ψάχνουν στα συντρίμμια ξενοδοχείου για τυχόν επιζήσαντες ή νεκρούς.

Οι Αρχές έχουν πληροφορίες για μία εγκλωβισμένη χορεύτρια, η οποία αγνοείται από την ημέρα του σεισμού και υποστηρίζεται ότι βρίσκεται μέσα στο ξενοδοχείο, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Deutsche Welle.

Δεν γνωρίζουν, ωστόσο, εάν είναι ζωντανή ή όχι.

Αναχώρησε κλιμάκιο γιατρών μαζί με φάρμακα και υγειονομικό υλικό

Από την περιφέρεια Αττικής αναχώρησε κλιμάκιο ιατρών του ΙΣΑ με υγειονομικό υλικό και φάρμακα για την παροχή βοήθειας στους πληγέντες.

Το κλιμάκιο, από τέσσερις ιατρούς- τρεις εκ των οποίων είναι χειρουργικών ειδικοτήτων - μετέβη, στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο στα Τίρανα, για να συνδράμει στην αποκατάσταση των τραυματιών.

Το υγειονομικό υλικό και τα φάρμακα συγκεντρώθηκαν από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του ΙΣΑ και του Φιλανθρωπικού Οργανισμού ΑΠΟΣΤΟΛΗ, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στο πλαίσιο της δράσης «Όλοι Μαζί Μπορούμε».

Στους 49 οι νεκροί

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός από το σφοδρό χτύπημα του σεισμού των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κάνει λόγο για τουλάχιστον 49 νεκρούς, ενώ σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, οι τραυματίες υπολογίζονται πάνω από 2.000.

Οι σεισμογράφοι έχουν καταγράψει πάνω από 500 μετασεισμικές δονήσεις από την Τρίτη, αρκετές πάνω από 5 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, που ταρακουνούν κτήρια και τρομοκρατούν τους πολίτες.

Η Αλβανία, που κανονικά θα εόρταζε την 107η επέτειο από την ανεξαρτησία της την Πέμπτη -όλες οι επίσημες τελετές ακυρώθηκαν- είχε να βιώσει φονικό σεισμό από το 1979, όταν σκοτώθηκαν 40 άνθρωποι, και γενικά το επίπεδο προετοιμασίας στη φτωχότερη χώρα της Ευρώπης για την αντιμετώπιση τέτοιου είδους φυσικών καταστροφών χαρακτηρίζεται χαμηλό από ειδικούς.ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ