ΚΟΣΜΟΣ

Έρευνα για παραπομπή Τραμπ: «Απών» ο Λευκός Οίκος από την ακροαματική διαδικασία

Έρευνα για παραπομπή Τραμπ: «Απών» ο Λευκός Οίκος από την ακροαματική διαδικασία
AP Photo/Patrick Semansky

«Απών» θα είναι ο Λευκός Οίκος από την ακροματική διαδικασία της έρευνας που ενδεχομένως να οδηγήσει στην παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ.

Συγκεκριμένα, ο Λευκός Οίκος ενημέρωσε με επιστολή του την Κυριακή τον πρόεδρο της Επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων η οποία είναι αρμόδια για τις δικαστικές υποθέσεις, τον Δημοκρατικό Τζέρι Νάντλερ, ότι ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος δεν θα στείλει κανέναν αντιπρόσωπό του στη συνεδρίαση που θα γίνει την Τετάρτη εντός των ορίων της έρευνας που ενδέχεται να οδηγήσει στην παραπομπή του στη δικαιοσύνη.

Ο Πατ Σιπολόνι, νομικός σύμβουλος του προέδρου, ανέφερε στην επιστολή του προς τον Νάντλερ, η οποία περιήλθε σε γνώση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, ότι η ομάδα του Τραμπ δεν μπορεί να «αναμένεται να συμμετάσχει σε μια ακροαματική διαδικασία όταν δεν έχουν οριστεί ακόμη οι μάρτυρες και ενώ παραμένει ακόμα ασαφές εάν η επιτροπή δικαστικών υποθέσεων θα επιφυλάξει δίκαιη μεταχείριση στον πρόεδρο διεξάγοντας επιπλέον ακροαματικές διαδικασίες».

Ο Σιπολόνι πρόσθεσε στο ίδιο κείμενο ότι ο Λευκός Οίκος θα ενημερώσει με νεότερη επιστολή του εάν θα στείλει αντιπρόσωπο σε μια δεύτερη ακροαματική διαδικασία εντός της προθεσμίας, που εκπνέει την Παρασκευή.

Η προθεσμία που είχε στη διάθεσή της η προεδρία για να ενημερώσει τον Νάντλερ εάν σκόπευε να στείλει κάποιον εκπρόσωπο του Τραμπ στη μεθαυριανή ακροαματική διαδικασία εξέπνεε τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ