Μεξικό: Οι Αρχές κατέσχεσαν θρησκευτικά αγάλματα φτιαγμένα από… μεθαμφεταμίνη
Δύο θρησκευτικά αγάλματα φτιαγμένα από μεθαμφεταμίνη, εξαιρετικά εθιστικό συνθετικό ναρκωτικό, εντοπίστηκαν από την ασφάλεια του αεροδρομίου της πόλης του Μεξικού, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το γραφείο του γενικού εισαγγελέα.
Τα αγάλματα, βάρους 31 και 18 κιλών, βρέθηκαν συσκευασμένα σε ξύλινα κασόνια, χάρη στην όσφρηση αστυνομικού σκύλου ειδικά εκπαιδευμένου για τον εντοπισμό ναρκωτικών, σύμφωνα με δελτίο Τύπου των μεξικανικών εισαγγελικών αρχών.
Τα δύο αγάλματα είχαν φτιαχτεί με «μια ουσία που έχει χαρακτηριστικά παρόμοια με αυτά της μεθαμφεταμίνης», σύμφωνα με το κείμενο που δημοσιοποιήθηκε από τις αρχές. Δεν δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες.
Η μεθαμφεταμίνη, ναρκωτικό πολύ πιο ισχυρό από τις αμφεταμίνες, προκαλεί έντονη διέγερση, αλλά έχει μακροπρόθεσμα καταστροφικές συνέπειες για τον ανθρώπινο οργανισμό. Είχε χρησιμοποιηθεί ευρέως κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου για να τονώνεται η προθυμία των στρατιωτών να πάνε στη μάχη.
Οι φάκελλοι Επστάιν απειλούν να χωρίσουν τη βασιλική οικογένεια της Νορβηγίας στα δύο
19:51
Ιράν: Η κάτοχος του Νόμπελ Ειρήνης Ναργκίς Μοχαμαντί καταδικάσθηκε σε κάθειρξη έξι ετών
19:39
Τρίκαλα: Στα χέρια των αρχών τρία άτομα για πώληση τσιγάρων σε ανήλικους
19:27
Γυναίκα σε ρόλο – κλειδί στην υπόθεση του πτέραρχου κατασκόπου εντόπισε η έρευνα (vid)
19:15