Στη Σικελία πάνω από 120 μετανάστες που διέσωσαν πλοία ΜΚΟ
Την αποβίβαση στη Σικελία των 121 μεταναστών που διασώθηκαν στη Μεσόγειο και επιβαίνουν σε δύο πλοία μη κυβερνητικών οργανώσεων θα επιτρέψει τελικά η Ρώμη, δίνοντας τέλος στο πολυήμερο θρίλερ.
Το Alan Kurdi, το πλοίο της γερμανικής ΜΚΟ Sea-Eye, διέσωσε συνολικά 84 ανθρώπους σε δύο επιχειρήσεις την Πέμπτη. Οι 61 εναπομείναντες στο σκάφος — έπειτα από αρκετές αποβιβάσεις — θα επιτραπεί να κατέβουν στο λιμάνι της Μεσσήνης, στη βορειοανατολική Σικελία.
Το Ocean Viking, των μη κυβερνητικών οργανώσεων Μεσόγειος SOS και Γιατροί Χωρίς Σύνορα, θα επιτραπεί εξάλλου να αποβιβάσει 60 μετανάστες που διέσωσε σε θαλάσσια περιοχή 60 ναυτικά μίλια (111 χιλιόμετρα) βόρεια των ακτών της Λιβύης στο λιμάνι του Ποτσάλο, στο νότιο τμήμα του νησιού.
Ιταλικά ΜΜΕ, ανάμεσά τους το δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων ANSA, μετέδωσαν επικαλούμενα το υπουργείο Εσωτερικών πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενεργοποίησε τον μηχανισμό ανακατανομής των μεταναστών σε ευρωπαϊκά κράτη και ότι οι κυβερνήσεις άλλων χωρών-μελών της ΕΕ, ιδίως αυτές της Γερμανίας και της Γαλλίας, επέδειξαν «τη βούληση να υποδεχθούν» μέρος των μεταναστών που αναμένεται να αποβιβαστούν.
Το «Wanted 2» κρέμεται από μία κλωστή: Ο παράγοντας που θα φέρει πίσω την Αντζελίνα Τζολί
08:27
Ινδία - ΕΕ συνήψαν ιστορική εμπορική συμφωνία - Θα καλύπτει το ένα τέταρτο της παγκόσμιας οικονομίας
08:26
«Το Ισραήλ επιδιώκει νέα συμφωνία ασφαλείας με τις ΗΠΑ», αναφέρουν οι Financial Times
08:21
Προειδοποιήσεις και «πυρά» Ανδρουλάκη για την εξωτερική πολιτική με έμφαση στην Κύπρο
08:19