ΚΟΣΜΟΣ

Τέσσερις νεκροί στη Φλόριντα μετά από άγρια καταδίωξη ληστών

Τέσσερις νεκροί στη Φλόριντα μετά από άγρια καταδίωξη ληστών
AP Photo/Brynn Anderson

Κινηματογραφικές σκηνές εκτυλίχθηκαν στη Φλόριντα των ΗΠΑ, μετά από άγρια καταδίωξη στους δρόμους, με ανταλλαγή πυρών ανάμεσα σε αστυνομικούς και ληστές και απολογισμό τέσσερις νεκρούς, ανάμεσα στους οποίους και δύο αθώοι πολίτες.

Είχε προηγηθεί ένοπλη ληστεία σε κατάστημα κοσμημάτων.

Οι ληστές έστησαν ενέδρα σε χρηματαποστολή της UPS στην πόλη Coral Gables. Οι δύο ένοπλοι κατάφεραν να σταματήσουν το όχημα και να το αποσπάσουν από τον οδηγό του, τον οποίο κράτησαν όμηρο.

Ακολούθησε άγρια καταδίωξη από την αστυνομία, με πυροβολισμούς και επικίνδυνους ελιγμούς στον δρόμο.

Η καταδίωξη έλαβε τέλος όταν το φορτηγό ακινητοποιήθηκε, λόγω της κίνησης, και έτσι οι αστυνομικοί κατάφεραν να στοχεύσουν το όχημα.

Από τους πυροβολισμούς, νεκροί έπεσαν οι δύο δράστες, ο οδηγός και ένα ακόμη άτομο, το οποίο παρακολουθούσε το κινηματογραφικό σκηνικό που εξελισσόταν δίπλα του.

Κατά τη διάρκεια της ληστείας τουλάχιστον μία ακόμη γυναίκα τραυματίστηκε, αναφέρει το CNNi.

Μεγάλο μέρος της θεαματικής καταδίωξης αναμεταδόθηκε απευθείας από τηλεοπτικούς σταθμούς, χάρη σε πλάνα που τράβαγαν εικονολήπτες από ελικόπτερα. Τα πλάνα εικονίζουν μεταξύ άλλων το καφετί φορτηγό να κινείται έχοντας αναπτύξει ταχύτητα στη λωρίδα έκτακτης ανάγκης, με τις πίσω πόρτες του ανοιχτές, με περιπολικά της αστυνομίας να το καταδιώκουν.

Με πληροφορίες από: Hijacked UPS truck led Florida police on a massive chase that ended in a fatal shootout, by Melissa Gray and Dakin Andone, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ