ΚΟΣΜΟΣ

Ενθουσιασμός αλλά και αντιδράσεις για το τρέιλερ της νέας Μουλάν (vid)

Ενθουσιασμός αλλά και αντιδράσεις για το τρέιλερ της νέας Μουλάν (vid)
Arthur Mola/Invision/AP

Συγκίνηση έχει προκαλέσει στους σινεφίλ η δημοσιοποίηση του τρέιλερ για την επερχόμενη live-action εκδοχή της ταινίας Μουλάν από την Disney. Εξαίρεση το Χονγκ Κονγκ όπου οι διαδηλωτές καλούν σε μποϊκοτάζ εξαιτίας της πρωταγωνίστριας.

Οι πρώτες αντιδράσεις από τους χρήστες του Twitter ήταν θετικές όταν το στούντιο παραγωγής κοινοποίησε την Πέμπτη τα πρώτα πλάνα από το ριμέικ της διάσημης ταινίας κινουμένων σχεδίων από το 1998.

Στην ταινία, η οποία θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες τον Μάρτιο του 2020, πρωταγωνιστεί η Λιού Γιφέι στο ρόλο της γενναίας κόρης που εντάσσεται κρυφά στις τάξεις του Κινεζικού αυτοκρατορικού στρατού προσποιούμενη ότι είναι αγόρι.



Η κινεζική κυβέρνηση έχει χαρακτηρίσει τη Μουλάν, την ηρωίδα της ομώνυμης ταινίας ως την «πλέον αναγνωρίσιμη λαϊκή περσόνα στην κινεζική κουλτούρα».

Κάλεσμα για μποϊκοτάζ

Παρά τη συγκίνηση και τη νοσταλγία που ενεργοποίησε η είδηση, οι διαδηλωτές στο Χονγκ Κονγκ κάθε άλλο παρά την καλοδέχτηκαν.

Ο λόγος; Τον περασμένο Αύγουστο, η Γιφέι αντιμετώπισε έντονη κριτική μετά από ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επειδή υποστήριζε την αστυνομική βία του Χονγκ Κονγκ εναντίον των διαδηλωτών που δεν υποχωρούν από τους δρόμους μετά το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο για έκδοση κατηγορουμένων στην Κίνα. Η ηθοποιός έγραψε στην πλατφόρμα Weibo ότι δεν φοβάται τις αντιδράσεις. «Μπορείτε τώρα να μου ”επιτεθείτε” όλοι. Τι ντροπή για το Χονγκ Κονγκ», έγραψε.

Λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση του τρέιλερ η εικόνα μιας αιματοβαμμένης Μουλάν διαδόθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τους διαδηλωτές να συνοδεύουν τις αναρτήσεις τους με το hashtag #BoycottMulan.


«Μια Μουλάν που υποστηρίζει την κρατική βία και την αστυνομική βαρβαρότητα δεν αντιπροσωπεύει το αληθινό πνεύμα του χαρακτήρα της: γενναία, θετική και αφοσιωμένη», έγραψε.

A new Mulan live-action trailer is out and people seem excited. Except in Hong Kong, by Ben Westcott CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ