ΚΟΣΜΟΣ

Yeni Safak: Η Ελλάδα ενεργοποίησε τους S-300 στην Κρήτη

Yeni Safak: Η Ελλάδα ενεργοποίησε τους S-300 στην Κρήτη
Δοκιμαστική βολή S-300 στο πεδίο βολής της Κρήτης/Φωτογραφία Αρχείου ΙΝΤΙΜΕ

Η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Yeni Safak» ισχυρίζεται, με το σημερινό της πρωτοσέλιδο, πως η «θορυβώδης γείτονας», όπως γράφει, Ελλάδα έχει ενεργοποιήσει το αντιπυραυλικό σύστημα S-300 στην Κρήτη, φοβούμενη επίθεση από την Τουρκία.

«Από τον υπουργό Άμυνας (σ.σ. της Ελλάδας) μέχρι το αρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού και κάποιοι πολιτικοί και απόστρατοι στρατιωτικοί ονειρεύονται ‘πόλεμο με την Τουρκία και άρχισαν να βγάζουν ιαχές πολέμου», αναφέρει το τουρκικό μέσο, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το sigmalive.com.

Παράλληλα, αναφέρει πως η Αθήνα πλην της ενεργοποίησης των S-300, έχει στείλει ειδικές δυνάμεις και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο νησί.

«Ο ελληνικός στρατός λαμβάνει μέτρα εναντίον της Τουρκίας και οι πολιτικοί συναγωνίζονται μεταξύ τους σε απειλές. Σύμφωνα με τον Τύπο της χώρας, ο ελληνικός στρατός, λαμβάνοντας μέτρα εναντίον της Τουρκίας, ενεργοποίησε το σύστημα S-300 στην Κρήτη και έστειλε στο νησί πρόσθετες ναυτικές δυνάμεις, drones, πυρομαχικά και ειδικές δυνάμεις του στρατού», αναφέρει η τουρκική εφημερίδα.

Μάλιστα, επικαλούμενη ανώνυμο Τούρκο διπλωμάτη, που μίλησε στο «Al Jazeera», ισχυρίζεται ότι η Τουρκία μπορεί να φτάσει ακόμη και σε πόλεμο, προκειμένου να απαντήσει σε όσα συμβαίνουν στην περιοχή της ανατoλικής Μεσογείου.

Η εφημερίδα κάνει, επίσης, λόγο για «πολεμική προετοιμασία» της Ελλάδας, επικαλούμενη δηλώσεις υψηλόβαθμων Ελλήνων, όπως ο ίδιος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι «είμαστε έτοιμοι για παν ενδεχόμενο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ