Άγκυρα: Ούτε βήμα πίσω για Αιγαίο, Κύπρο και Ανατολική Μεσόγειο
Η Άγκυρα δείχνει να επιμένει στην επιθετική ρητορική της έναντι της Ελλάδας, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ερντογάν, Φουάτ Οκτάι, να καθιστά σαφές τη Δευτέρα ότιη Τουρκία δεν θα κάνει την παραμικρή υποχώρηση σε ό,τι αφορά την Κύπρο, την Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο.
Κατά την κατάθεση του Προϋπολογισμού στην τουρκική Εθνοσυνέλευση, ο κ. Οκτάι δήλωσε ότι τα τουρκικά γεωτρύπανα Φατίχ και Γιαβούζ θα συνεχίσουν να διεξάγουν δραστηριότητες γεώτρησης στην Ανατολική Μεσόγειο.
«Τα εθνικά μας πλοία μέσα στο 2020 θα διεξάγουν άλλες πέντε γεωτρήσεις, θα συνεχίσουμε μια ενεργητική στρατηγική», ανέφερε ο Τούρκος αξιωματούχος.
Αναφερόμενος, εξάλλου, πρώτα στο συριακό και την τρομοκρατία, είπε ότι «το άλλο παράδειγμα της αποφασιστικής εξωτερικής μας πολιτικής είναι η μη υποχώρησή μας στο θέμα του διαμοιρασμού των υδρογονανθράκων της ανατολικής Μεσογείου».
«Αυτή την αποφασιστικότητά μας την δείχνουμε όχι μόνο στο διπλωματικό πεδίο αλλά και στο πεδίο των ερευνών. Η Τουρκία ούτε στην Κύπρο, ούτε στην Ανατολική Μεσόγειο, ούτε στο Αιγαίο δεν θα κάνει την παραμικρή υποχώρηση», συνέχισε.
Ο Τούρκος αξιωματούχος είπε ακόμη ότι «με τη συμφωνία με την Λιβύη έχουμε ενώσει τις ακτές των δύο χωρών με μια γέφυρα φιλίας».
«Η συμφωνία αυτή που επικυρώθηκε από την τουρκική εθνοσυνέλευση και υπογράφηκε από τον Πρόεδρό μας από χθες εγκρίθηκε από το Προεδρικό Συμβούλιο της Κυβέρνησης Ενότητας της Λιβύης», ανέφερε.
Νεκροί τρεις Παλαιστίνιοι από ισραηλινά πυρά στην Γάζα: Ένα 4χρονο παιδί στα θύματα
19:28
«Εβρεξε» πρόστιμα σε Μύκονο, Σαντορίνη, Πόρο - 48ωρο λουκέτο σε γνωστό beach club της Πάρου
19:16
Ζάκυνθος: 63χρονη θανάτωσε γάτα δένοντας την σε τοιχίο - Της επιβλήθηκε πρόστιμο 30.000 ευρώ
19:03
Γεραπετρίτης: Αντιμετωπίζουμε με κάθε μέσο οποιαδήποτε απόπειρα κατά των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων
18:53