ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Κλείνει η «ψαλίδα» Τζόνσον - Κόρμπιν σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Βρετανία: Κλείνει η «ψαλίδα» Τζόνσον - Κόρμπιν σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση
Jeff Overs/BBC via AP

Μειώνεται ελαφρώς η διαφορά μεταξύ Συντηρητικών και Εργατικών, ενόψει των πρόωρων εκλογών στη Βρετανία που θα διεξαχθούν στις 12 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου ICM που διεξήχθη για λογαριασμό του Reuters.

Λίγο μετά τη δημοσίευση δύο άλλων δημοσκοπήσεων που έδειχναν το προβάδισμα των Τόρις τουΜπόρις Τζόνσον να μεγαλώνει, το ICM ανακοίνωσε ότι η υποστήριξη στους Συντηρητικούς παραμένει στο 42%, ποσοστό αμετάβλητο σε σχέση με προηγούμενη δημοσκόπηση του ίδιου ινστιτούτου πριν από μια εβδομάδα, ενώ το Εργατικό Κόμμα του Τζέρεμι Κόρμπιν κέρδισε μια μονάδα και λαμβάνει ποσοστό 36%.

Το προβάδισμα των έξι μονάδων είναι μικρότερο σε σχέση με την κλίμακα από 8 έως 15 μονάδες που έδειχναν έξι δημοσκοπήσεις που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Σάββατο έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας.

Οι ευρωπαϊστές της Ένωσης Φιλελεύθερων Δημοκρατών έχασαν μια μονάδα και λαμβάνουν 12%, ενώ το κόμμα Brexit του Νάιτζελ Φάρατζ παραμένει σταθερά στο 3%, σύμφωνα με το ICM.

Η εν λόγω δημοσκόπηση διενεργήθηκε ηλεκτρονικά, σε δείγμα 2.011 ενηλίκων, μεταξύ 6ης και 9ης Δεκεμβρίου.

Η δημοσκόπηση έδειξε ότι το 36% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι μια πλειοψηφία στο βρετανικό κοινοβούλιο για το Συντηρητικό Κόμμα θα είναι το καλύτερο αποτέλεσμα για τη χώρα, μεγάλη διαφορά σε σχέση με το 23% που πιστεύει ότι μια πλειοψηφία για το Εργατικό Κόμμα θα ήταν καλύτερη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ