ΚΟΣΜΟΣ

Απειλές Ερντογάν: Θα πληρώσετε το τίμημα της απέλασης του Λίβυου πρέσβη

Απειλές Ερντογάν: Θα πληρώσετε το τίμημα της απέλασης του Λίβυου πρέσβη
AP / Burhan Ozbilici

Επιμένει στην επιθετική ρητορική έναντι της Ελλάδας ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απειλώντας ευθέως την Ελλάδα ότι θα πληρώσει το τίμημα για την απόφαση της απέλασης του Λίβυου πρέσβη στην Αθήνα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT, ο πρόεδρος της Τουρκίας χαρακτήρισε «διεθνές σκάνδαλο» την απέλαση του επικεφαλής της λιβυκής διπλωματίας από την Ελλάδα και είπε: «Η Ελλάδα θα πληρώσει το τίμημα γι’ αυτές τις ενέργειές της διεθνώς».

Κατά τα λοιπά, ο Ερντογάν επέμεινε πως η Τουρκία και η Λιβύη μπορούν να πραγματοποιήσουν κοινές επιχειρήσεις έρευνας στην ανατολική Μεσόγειο μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεννόησης για τις θαλάσσιες δικαιοδοσίες.

Παράλληλα, ανέφερε πως «με βάση τη συμφωνία με τη Λιβύη, οι Ελληνοκύπριοι, η Αίγυπτος, Ελλάδα και Ισραήλ δεν μπορούν να σχηματίσουν γραμμή μεταφοράς φυσικού αερίου, χωρίς τη συναίνεση της Τουρκίας».

Συμπλήρωσε πως η Τουρκία θα προμηθευτεί ένα νέο πλοίο-γεωτρύπανο, για να συνεχίσει τις ερευνητικές δραστηριότητές της στην ανατολική Μεσόγειο, προσθέτοντας πως θα επεκτείνει τις επιχειρήσεις στην Μαύρη Θάλασσα ή σε διεθνή ύδατα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ