ΚΟΣΜΟΣ

«Γελοίο» χαρακτηρίζει ο Τραμπ το κατηγορητήριο εναντίον του

«Γελοίο» χαρακτηρίζει ο Τραμπ το κατηγορητήριο εναντίον του
AP Photo/Patrick Semansky

«Γελοίο», χαρακτήρισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, το κατηγορητήριο που ανακοίνωσαν οι Δημοκρατικοί σε βάρος του, στην πρώτη του αντίδραση επί του ζητήματος.

«Ο Τζέρι Νάντλερ (ο πρόεδρος της επιτροπής Δικαστικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων) μόλις είπε ότι εγώ "άσκησα πιέσεις στην Ουκρανία με στόχο να παρέμβω στις εκλογές του 2020". Γελοίο, γνωρίζει ότι δεν είναι αλήθεια», έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter, όπου κατήγγειλε εκ νέου ένα «κυνήγι μαγισσών».

Με αυτό το tweet, ο ένοικος του Λευκού Οίκου αντέδρασε στην ανακοίνωση εκ μέρους των επικεφαλής των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο των δύο κατηγοριών σε βάρος του: κατάχρηση εξουσίας και παρακώλυση της καλής λειτουργίας του Κογκρέσου.

Η ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων αναμένεται να ψηφίσει επί των κατηγοριών αυτών την ερχόμενη εβδομάδα. Το σώμα, το οποίο ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα υπερψηφίσει την παραπομπή του Ρεπουμπλικανού προέδρου, δημιουργώντας το πλαίσιο για μια δραματική δίκη στην ελεγχόμενη από τους Ρεπουμπλικανούς Γερουσία, η οποία είναι πιθανό να αρχίσει τον Ιανουάριο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα γίνει έτσι ο τρίτος πρόεδρος στην ιστορία που παραπέμπεται από το αμερικανικό Κογκρέσο με αίτημα την καθαίρεσή του.

Ωστόσο, κατά πάσα πιθανότητα, δεν πρόκειται να καθαιρεθεί, αφού η Γερουσία, η οποία θα τον δικάσει, ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικανούς που έχουν σε μεγάλο βαθμό συνασπισθεί γύρω του. Από την άλλη, η παραπομπή του μπορεί να επιδράσει στην προεκλογική εκστρατεία, καθώς οι Δημοκρατικοί επιδιώκουν να ανακτήσουν τον έλεγχο του Λευκού Οίκου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ