Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν - Ερντογάν για τη Λιβύη
Τηλεφωνική επικοινωνία θα έχουν τις ερχόμενες ημέρες ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, και ο Τούρκος ομόλογός του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Θέμα συζήτησης θα είναι η κατάσταση στη Λιβύη, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο, Ντμίτρι Πεσκόφ.
Η Ρωσία βρίσκεται σε επαφή με όλες τις εμπόλεμες πλευρές στη Λιβύη και τάσσεται υπέρ μιας ειρηνικής επίλυσης στον πόλεμο που μαίνεται στη χώρα, τόνισε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους.
«Τις ερχόμενες μέρες, αυτή η τηλεφωνική επικοινωνία θα πραγματοποιηθεί, και γίνονται προετοιμασίες», συμπλήρωσε ο Ρώσος αξιωματούχος.
Ο Τούρκος πρόεδρος είχε αναφέρει χθες, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ότι θα συζητήσει με τον Ρώσο ομόλογό του την κατάσταση στη Λιβύη και εξέφρασε την πρόθεσή του να προσπαθήσει να τον πείσει να σταματήσει τη στήριξη που παρέχει στον ισχυρό άνδρα της ανατολικής Λιβύης Χαλίφα Χάφταρ.
«Η Ρωσία καλωσορίζει όλες τις πρωτοβουλίες που ενδέχεται να συμβάλουν στη διευθέτηση στη χώρα. Στην πραγματικότητα, η βάση της διευθέτησης αυτής έχει υπονομευθεί, σε μεγάλο βαθμό, λόγω γνωστών στρατιωτικών ενεργειών από ορισμένες γνωστές συμμαχίες», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.
Σύλληψη δύο υπόπτων στη Γερμανία για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας
18:36
Νέα Αριστερά: Παραιτήθηκε ο Αλέξης Χαρίτσης - Αναλαμβάνει προσωρινά ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης
18:26
Απολογία Τσαγκαράκη: «Το Ευαγγέλιο μου το έδωσε συνεργάτης - Οι πίνακες ήταν παρατημένα κειμήλια»
18:18
Κράτη του Κόλπου «ζυγίζουν» τις επιλογές τους κόντρα στο Ιράν - Περιπλέκεται το τέλος του πολέμου
18:10