ΚΟΣΜΟΣ

Χιλή: Κανένα ίχνος του C-130 και των 38 επιβατών - Συνεχίζονται οι έρευνες

Χιλή: Κανένα ίχνος του C-130 και των 38 επιβατών - Συνεχίζονται οι έρευνες

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του στρατιωτικού αεροσκάφους C-130 με 38 επιβαίνοντες, που χάθηκε τη Δευτέρα από τα ραντάρ, ενώ πετούσε πάνω από τον Νότιο Ωκεανό με προορισμό μια βάση της Χιλής στην Ανταρκτική.

Για την ώρα, τα περίπου 15 αεροσκάφη και πέντε πλοία που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις δεν έχουν βρει κανένα ίχνος του αεροπλάνου, ενώ στις έρευνες εκτός από δυνάμεις της Χιλής συμμετέχουν επίσης η Αργεντινή, η Ουρουγουάη, η Βραζιλία και οι ΗΠΑ.

«Όλη η πολεμική αεροπορία της Χιλής και οι ένοπλες δυνάμεις κάνουν ό,τι μπορούν για να βρουν το C-130 που χάθηκε» δήλωσε κατά τη διάρκειας μιας συνέντευξης τύπου ο σμηναγός, Εντουάρντο Μοσκέιρα.

Η ζώνη έρευνας διευρύνθηκε σήμερα, Τετάρτη, με τις «συνθήκες να είναι καλύτερες», συμπλήρωσε.

Το αεροσκάφος, ένα Hercules C130, απογειώθηκε τη Δευτέρα από τη βάση Chabunco στις 16.55 τοπική ώρα με προορισμό τη βάση Eduardo Frei στην Ανταρκτική. Η επικοινωνία με το στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος «χάθηκε» στις 18.13, σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε η Πολεμική Αεροπορία της Χιλής.

«Προς το παρόν δεν έχουμε κανένα νέο στοιχείο, όμως καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να εντοπίσουμε το αεροσκάφος» δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης Κάρλα Ρουμπιλά.

Η συντριβή του αεροπλάνου σημειώθηκε σε μια περίοδο δύσκολη για την Χιλή και τον πρόεδρό της, τον Σεμπαστιάν Πινιέρα, ο οποίος αντιμετωπίζει αυξημένη δυσαρέσκεια η οποία έχει πυροδοτήσει εδώ και δύο μήνες κοινωνική έκρηξη στο Σαντιάγο, αυξάνοντας την πίεση στην κυβέρνηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ