Με επιπτώσεις προειδοποιεί τη Ρωσία ο Ερντογάν - Ζητά συνάντηση με Πούτιν
Αυστηρό μήνυμα προς τη Ρωσία να μην παραβιάζει τα κυριαρχικά της δικαιώματα, έστειλε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Επιθυμεί όπως ανακοίνωσε, σε δηλώσεις του από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, να συναντηθεί κατ’ ιδίαν με το Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. "Προς το παρόν δεν έχω λάβει απάντηση σχετικά με αυτό» διευκρίνησε.
Συγκεκριμένα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε τη Ρωσία ότι θα βρεθεί αντιμέτωπη με τις «επιπτώσεις» των «ανεύθυνων ενεργειών» της, όπως για παράδειγμα της νέας παραβίασης του εναέριου χώρου της Τουρκίας την Παρασκευή.
«Η Ρωσία θα επωμιστεί τις συνέπειες εάν συνεχίσει τέτοιου είδους παραβιάσεις εναντίον των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Τουρκίας» δήλωσε ο Ερντογάν, σύμφωνα με τηλεγράφημα του AΠΕ-ΜΠΕ.
«Τέτοιου είδους ανεύθυνες πράξεις δεν ωφελούν ούτε τη Ρωσική Ομοσπονδία ούτε τις σχέσεις μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας ούτε την περιφερειακή ή παγκόσμια ειρήνη».
SPONSORED
Αλβανία: Νέες διαμαρτυρίες εναντίον του τουριστικού σχεδίου που συνδέεται με την οικογένεια Τραμπ
20:24
Γάζα: «Αντί για γάμο, κάνουμε την κηδεία του» - Η εικόνα με το άδειο γαμπριάτικο κοστούμι
20:15
ΣΥΡΙΖΑ: Εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία η πρόταση Φάμελλου για συμπόρευση με Τσίπρα
20:10
Επιχείρηση απομάκρυνσης 59χρονου Τσέχου τραυματία στον Όλυμπο - Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στη Λάρισα
20:04