ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Πολιτικό κόμμα ζητά να πυροβολούν προς τους μετανάστες για να μην περάσουν στη χώρα τους

Γερμανία: Πολιτικό κόμμα ζητά να πυροβολούν προς τους μετανάστες για να μην περάσουν στη χώρα τους
Διαδηλώσεις εναντίον των προσφύγων στην πόλη Buedingen (φωτογραφία αρχείου) Reuters/Kai Pfaffenbach

Θύελλα αντιδράσεων στην κοινή γνώμη αλλά και στην αστυνομία προκάλεσε η πρόταση του αντιμεταναστευτικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), να πυροβολούνται οι πρόσφυγες και μετανάστες για να μην περάσουν στη Γερμανία.

«Έχουμε ανάγκη από αποτελεσματικούς ελέγχους προκειμένου να μην υπάρχουν πλέον τόσοι αιτούντες άσυλο που δεν έχουν καταγραφθεί κι οι οποίοι εισέρχονται από την Αυστρία...Εφόσον καταστεί αναγκαίο» είπε η πρόεδρος του κόμματος, Φράουκε Πέτρι, στην εφημερίδα "Mannheimer Morgen", οι δυνάμεις της αστυνομίας στα σύνορα «θα πρέπει να μπορούν να κάνουν χρήση των όπλων τους, αυτό προβλέπεται από το νόμο».

«Κανένας αστυνομικός δεν θέλει να πυροβολεί εναντίον ενός πρόσφυγα, ούτε εγώ το θέλω. Ωστόσο ως τελευταία επιλογή πρέπει να μπορούμε να προσφύγουμε στα όπλα» τόνισε.

Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων από τους πολιτικούς της αντιπάλους αλλά και από τις δυνάμεις επιβολής της τάξης, αναφέρει σε τηλεγράφημά του το AΠΕ-ΜΠΕ.

«Κανένας αστυνομικός δε θα είναι (ποτέ) έτοιμος να πυροβολήσει» εναντίον μεταναστών, σημείωσε σε δελτίο Τύπου η συνδικαλιστική ένωση αστυνομικών υπαλλήλων GdP.

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) κατήγγειλε «απαράδεκτη κινητοποίηση της κοινής γνώμης κατά των προσφύγων». Οι Πρασίνοι έκαναν λόγο για «ανεύθυνες» δηλώσεις σε χρονική περίοδο που οι επιθέσεις εναντίον των προσφύγων εντείνονται.

Το AfD συγκεντρώνει ποσοστό 13% στις δημοσκοπήσεις που καταγράφουν την προθέση ψήφου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ