Ιταλία: Σαρώνει η κακοκαιρία τη χώρα – Κλειστά σχολεία και πάρκα
Κλειστά παραμένουν τα σχολεία σήμερα, Παρασκευή, στη Ρώμη και τη Νάπολη, εξαιτίας του κύματος κακοκαιρίας που πλήττει την Ιταλία.
Έντονες βροχοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν στην ιταλική πρωτεύουσα κατά τις απογευματινές ώρες. Η δήμαρχος της Ρώμης Βιρτζίνια Ράτσι ζήτησε από τους κατοίκους της Αιώνιας Πόλης να περιορίσουν αυστηρά τις μετακινήσεις τους.
«Η ασφάλεια των κατοίκων και των παιδιών μας είναι το κύριο μέλημά μας», έγραψε η Ράτζι στο διαδίκτυο.
Τόσο στη Ρώμη όσο και στη Νάπολη παρέμειναν κλειστά και τα δημόσια πάρκα για να μην υπάρξουν τραυματισμοί από πτώση δέντρων, όπως συνέβη τους περασμένους μήνες. Η Πολιτική Προστασία και η Πυροσβεστική έχουν τεθεί σε επιφυλακή, ιδίως σε ό,τι αφορά τον κίνδυνο να πλημμυρίσουν υπόγειες διαβάσεις και ισόγεια.
Την ίδια ώρα, το Μιλάνο και το Τορίνο έχουν καλυφθεί από χιόνι, στις Άλπεις σημειώθηκαν χιονοθύελλες και δημιουργήθηκαν χιονοστιβάδες, ενώ η ένταση του ανέμου ξεπέρασε τα εκατό χιλιόμετρα την ώρα.
«Ύμνοι» των Times για τους Λειψούς – Το ελληνικό νησί των μύθων, των θρύλων και των τιρκουάζ νερών
09:57
Ρύθμιση - ανάσα για τους οφειλέτες του νόμου Κατσέλη: Μικρότερες δόσεις ταχύτερη αποπληρωμή
09:56
Νέο είδος «καρχαρία που περπατά» ανακαλύφθηκε στην Παπούα Νέα Γουινέα
09:51
Από σήμερα οι έλεγχοι για τα ακαθάριστα οικόπεδα - Πρόστιμα από 100 έως 5.000 ευρώ αλλά και φυλάκιση
09:45