Νέα «κρίσιμη» πυρηνική δοκιμή από τη Βόρεια Κορέα
Την πραγματοποίηση μιας νέας «κρίσιμης δοκιμής» στην εγκατάσταση εκτόξευσης δορυφόρων του Σόχε, μετέδωσε σήμερα το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας, σε μια στιγμή που οι διαπραγματεύσεις με την Ουάσινγκτον για το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας βρίσκονται σε αδιέξοδο.
Παρότι το πρακτορείο δεν διευκρίνισε τι ήταν αυτό που δοκιμάστηκε, το κορεατικό πρακτορείο ανέφερε ότι η δοκιμασία θα ενισχύσει την αξιοπιστία του «στρατηγικού πυρηνικού» αξιόμαχου της Βόρειας Κορέας.
«Μια νέα κρίσιμη δοκιμή διεξήχθη με επιτυχία» στις 7 Δεκεμβρίου στο Σόχε, δήλωσε εκπρόσωπος της Εθνικής Ακαδημίας Αμυντικών Επιστημών τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο.
Οι «επιτυχίες στον ερευνητικό τομέα» θα «εφαρμοσθούν για να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο η αξιόπιστη στρατηγική πυρηνική αποτροπή» της Βόρειας Κορέας, πρόσθεσε.
Στις αρχές του μήνα, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν διακινδυνεύει να χάσει «τα πάντα» αν γίνει πάλι εχθρικός και επανέλαβε ότι η χώρα του θα πρέπει να αποπυρηνικοποιηθεί.
Σαουδική Αραβία: Νέες εκρήξεις στα βόρεια του Ριάντ
12:42
Μητσοτάκης: Θα αυξήσουμε την ένταση της διεκδίκησης των γλυπτών του Παρθενώνα
12:40
Ένα είδος καρχαρία άγνωστο στην επιστήμη ανακαλύφθηκε στον Ινδικό Ωκεανό
12:29
Το Κεμπέκ «φλερτάρει» με την ανεξαρτησία από τον Καναδά – «Αξίζουμε να γίνουμε χώρα»
12:24