ΚΟΣΜΟΣ

Τρόμος σε πτήση στην Τουρκία: Γυναίκα απειλούσε να ανατινάξει αεροπλάνο

Τρόμος σε πτήση στην Τουρκία: Γυναίκα απειλούσε να ανατινάξει αεροπλάνο
Φωτογραφία αρχείου AP Photo

Στιγμές που δύσκολα θα σβήσουν από τη μνήμη τους έζησαν επιβάτες αεροσκάφους που ετοιμαζόταν να πραγματοποιήσει το δρομολόγιο Κωνσταντινούπολη – Τύμπου στην κατεχόμενη Κύπρο.

Το αεροσκάφος των τουρκικών αερογραμμών ήταν έτοιμο για απογείωση όταν μία επιβάτης άρχισε να φωνάζει: «Είμαι μέλος της FETO και θα ανατινάξω το αεροσκάφος».

Κάποιοι συνεπιβάτες προσπάθησαν να ηρεμήσουν τη γυναίκα που είχε καλύψει το πρόσωπό της με πέπλο και γυαλιά ηλίου, τη στιγμή που οι φρουροί του αεροδρομίου, κλήθηκαν να επέμβουν.

Το διάστημα που ακολούθησε, η γυναίκα κάπνιζε και διαπληκτιζόταν με τους άλλους επιβάτες, αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Hurryiet.

Όταν η γυναίκα απομακρύνθηκε από το αεροσκάφος, οι υπόλοιποι επιβάτες κλήθηκαν να βγουν κι αυτοί με τη σειρά τους από το αεροπλάνο προκειμένου να πραγματοποιηθεί νέος έλεγχος ασφαλείας.

Τελικά η πτήση της Pegasus Airlines ματαιώθηκε.

Η Άγκυρα θεωρεί ότι η οργάνωση FETO, όπως αποκαλεί το καθεστώς Ερντογάν το κίνημα του Τούρκου κληρικού Φετουλάχ Γκιουλέν, τον Ιούλιο του 2016 ενορχήστρωσε την αποτυχημένη προσπάθεια πραξικοπήματος κατά του προέδρου Ερντογάν, κατά την οποία 251 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 2.200 τραυματίστηκαν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ