ΚΟΣΜΟΣ

Η 5χρονη Νάστια είναι μια από τις πιο ακριβοπληρωμένες σταρ του YοuTube

Η 5χρονη Νάστια είναι μια από τις πιο ακριβοπληρωμένες σταρ του YοuTube
Screen grab

Η Αναστασία Ρατζίνσκαγια είναι μόλις πέντε ετών, αλλά έχει γίνει μια σταρ των social media, καθώς το κανάλι της με τίτλο Like Nastya κατέλαβε την τρίτη θέση μεταξύ των πιο ακριβοπληρωμένων μπλόγκερ του YοuTube, σύμφωνα με το Forbes. 

Η Νάστια, όπως είναι το υποκοριστικό της, γεννήθηκε στη νότια Ρωσία, με παιδική εγκεφαλική παράλυση.

Οι γιατροί που την παρακολουθούσαν φοβόντουσαν ότι δεν θα μπορέσει να μιλήσει ποτέ. Οι γονείς της θέλοντας ωστόσο να καταγράφουν την ανάπτυξη της μέσω των θεραπειών που ακολουθούσε, αναρτούσαν βίντεο στο κανάλι του YouTube, ώστε φίλοι και συγγενείς να μπορούν να βλέπουν την πρόοδο της.

Πέρυσι μαζί με τους γονείς της μετανάστευσαν στην πόλη Μπόκα Ράτον στις Ηνωμένες Πολιτείες (πολιτεία της Φλόριντα), συνεχίζοντας να ανεβάζουν βίντεο στο κανάλι της. Τα βίντεο είναι καθαρά παιδικού περιεχομένου, την δείχνουν να παίζει με τον πατέρα της, να χοροπηδάει σ’ ένα φουσκωτό κάστρο και να παίζει με τη γάτα της, ενώ όλα τα βίντεο συνοδεύονται από μελωδικά τραγουδάκια και γέλια.

Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα απόκτησε ακολούθους σε όλο τον κόσμο. Η μεγαλύτερη επιτυχία ήταν ένα βίντεο που κατέγραψε την επίσκεψη σε ζωολογικό κήπο με τον πατέρα της Γιούρι το 2018, στο οποίο και οι δύο χόρευαν υπό τους ήχους του παιδικού τραγουδιού, ενώ προσποιούνταν ότι άρμεγαν μια αγελάδα και έτρωγαν παγωτό. Το βίντεο αυτό είχε 767 εκατομμύρια προβολές και απέδωσε στη μικρή Νάστια από τις διαφημίσεις 18 εκατομμύρια δολάρια στο διάσημα μεταξύ 1η Ιουνίου 2018 και 1ης Ιουνίου του 2019.

Η μικρή Νάστια έχει αυτή τη στιγμή 107 εκατομμύρια συνδρομητές οι οποίοι έχουν δει τα βίντεο της 42 εκατομμύρια φορές. Αυτή την στιγμή κατέχει την τρίτη θέση στους πιο ακριβολπηρωμένους αστέρες του YουTube για το 2019, με έσοδα προ φόρων, που προέρχονται από διαφημίσεις, χορηγίες κτλ.

Τον επόμενο χρόνο η Νάστια σκέφτεται να εκδώσει το δικό της βιβλίο και τα δικά της παιχνίδια και το δικό της παιχνίδι για κινητά.

Την πρώτη θέση στον κατάλογο του Forbes βρίσκεται ο οκτάχρονος Αμερικανός Τάιαν Κάτζι με το κανάλι του Ryan's World, με έσοδα 26 εκ. δολάρια, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται το αμερικανικό χιουμοριστικό μπλόγκ Dude Perfect με έσοδα 20 εκ. δολάρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ