ΚΟΣΜΟΣ

Βολιβία: Ένταλμα σύλληψης κατά του Έβο Μοράλες εξέδωσε η Εισαγγελία

Βολιβία: Ένταλμα σύλληψης κατά του Έβο Μοράλες εξέδωσε η Εισαγγελία
AP / Natacha Pisarenko

Η Εισαγγελία της Βολιβίας εξέδωσε την Τετάρτη ένταλμα σύλληψης κατά του πρώην προέδρου, Έβο Μοράλες, ο οποίος βρίσκεται εξόριστος στην Αργεντινή, στο πλαίσιο ανοικτής έρευνας για στάση, τρομοκρατία και χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, σύμφωνα με την επίσημη απόφαση.

Το κείμενο που υπογράφουν οι εισαγγελείς της Λα Πας, Τζίμι Αλμάνσα και Ρίτσαρντ Βιγιάκα, διατάσσει τις δυνάμεις της τάξης να «συλλάβουν και να οδηγήσουν τον Χουάν 'Εβο Μοράλες Άιμα στην έδρα της εισαγγελίας».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε επίσης σε βάρος του Φαουστίνο Γιούκρα Γιάργουι, ηγετικού στελέχους του MAS, του αριστερού κόμματος του Μοράλες, για τον οποίο υπάρχουν υποψίες ότι βοήθησε τον Μοράλες να ενθαρρύνει τις διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης της μεταβατικής προέδρου Τζανίν Ανιές, γράφει η εφημερίδα El Deber.

Ο πρώτος αυτόχθων πρόεδρος της χώρας των 'Ανδεων διακήρυξε την επανεκλογή για μια τέταρτη θητεία στην προεδρία μετά τις εκλογές της 20ής Οκτωβρίου. Ωστόσο, καταγγελίες για νοθεία προκάλεσαν βίαιες διαδηλώσεις που διήρκεσαν εβδομάδες, οι οποίες τον ανάγκασαν να παραιτηθεί και να φύγει εξόριστος στο Μεξικό.

Ο Μοράλες αναχώρησε από το Μεξικό την περασμένη εβδομάδα για την Αργεντινή, η οποία του χορήγησε το καθεστώς του πρόσφυγα.

«Δεν φοβάμαι τη σύλληψη», είπε ο Μοράλες προσθέτοντας ότι δεν θα βρεθούν αποδεικτικά στοιχεία, για να δικαιολογήσουν μια δίκη σε βάρος του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ