ΚΟΣΜΟΣ

Βαρκελώνη: Άγριες συμπλοκές έξω από το Καμπ Νου την ώρα του El Clasico

Βαρκελώνη: Άγριες συμπλοκές έξω από το Καμπ Νου την ώρα του El Clasico
AP Photo/Joan Mateu

Νύχτα έντονων διαδηλώσεων ήταν η χθεσινή στη Βαρκελώνη, καθώς χιλιάδες διαδηλωτές υπέρμαχοι της ανεξαρτησίας της Καταλονίας θέλησαν να διαμαρτυρηθούν κατά της κυβέρνησης ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ Μπαρτσελόνα – Ρεάλ

 

Το κλίμα ήταν τεταμένο από νωρίς, καθώς χιλιάδες φίλαθλοι μέσα στο διάσημο στάδιο Καμπ Νου κρατούσαν πανό με τα οποία ζητούσαν από την ισπανική κυβέρνηση να «καθίσει και να μιλήσει» αναφορικά με το αίτημα των Καταλανών για ανεξαρτητοποίηση από την Ισπανία.

Κύριο αίτημα ήταν επίσης και η απελευθέρωση των εννέα ηγετών που μάχονταν για την απόσχιση από την κεντρική Ισπανία και οι οποίοι συνελήφθησαν τον περασμένο Οκτώβριο.

Πριν τον αγώνα, η ομάδα διαμαρτυρίας Democratic Tsunami, ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι θα διένειμε 100.000 πανό στους φιλάθλους αλλά και μπάλες ώστε να γράψουν «ένα μήνυμα στον κόσμο».

Χιλιάδες ήταν επίσης οι φίλαθλοι που κατά τη διάρκεια του αγώνα, ο οποίος έληξε χωρίς γκολ, φώναζαν συνθήματα όπως «ελευθερία» και «δημοκρατία».

Όμως έξω από το στάδιο τα πνεύματα ήταν ακόμη πιο τεταμένα. Διαδηλωτές, φορώντας μάσκες και κρατώντας ξύλα άναψαν φωτιές σε δεκάδες κάδους. Τα επεισόδια κορυφώθηκαν με οδομαχίες μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών.

Τουλάχιστον 12 άτομα μεταφέρθηκαν τραυματισμένα στα νοσοκομεία.



Τον περασμένο Οκτώβριο, το El Clasico, ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ Βαρκελώνης και Ρεάλ, ο οποίος φημίζεται ως ένα από τα καλύτερα ποδοσφαιρικά θεάματα στον κόσμο, είχε αναβληθεί εξαιτίας ανάλογων επεισοδίων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ