Σε πολιτική κρίση η Πορτογαλία
Από τις 4 Οκτωβρίου, όταν και έγιναν οι βουλευτικές εκλογές, η Πορτογαλία βρίσκεται εν μέσω μιας πολιτικής κρίσης.
Η αδυναμία του Πάσος Κοέλιο να κατακτήσει την αυτοδυναμία και η άρνηση του Σοσιαλιστικού Κόμματος να συμφωνήσει σε λύση “μεγάλου συνασπισμού” δημιούργησαν μια έκρυθμη πολιτικά κατάσταση με αποτέλεσμα να επιτευχθεί ο σχηματισμός νέας κυβέρνησης μόνο 3 εβδομάδες αργότερα.
Ο Πέδρο Πάσος Κοέλιο παρουσίασε χθες στον πρόεδρο της χώρας, Ανίμπαλ Καβάκο Σίλβα, τη σύνθεση της κυβέρνησης μειοψηφίας της οποίας ηγείται. Μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας ο Κοέλιο θα πρέπει να παρουσιάσει το κυβερνητικό του πρόγραμμα ενώπιον του Κοινοβουλίου, ζητώντας την ψήφο εμπιστοσύνης.
Από την πλευρά τους, οι Σοσιαλιστές διαπραγματεύονταν μια συμφωνία συνασπισμού με το Αριστερό Μπλοκ και το Κομμουνιστικό Κόμμα. Τα τρία κόμματα επέκριναν τον πρόεδρο για τον διορισμό του κ. Κοέλιο ως πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς τον χάσιμο χρόνου.
Για όλες αυτές τις εξελίξεις, συνομιλούμε με τον Πέδρο Καλντέιρα Ροντρίγκες, δημοσιογράφο του Πρακτορείου Ειδήσεων Λούσα.
SPONSORED
Περισσότερα «χειρουργικά» χτυπήματα στον Λίβανο ζητά ο Τραμπ
17:48
Η στιγμή που στελέχη της ΕΛΑΣ έσωσαν άνδρα που ήθελε να αυτοκτονήσει πηδώντας από τον 6ο όροφο
17:37
Ιράν για τις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ: «Θα πρέπει να αναγνωρίσουν τα δικαιώματά μας»
17:27
Φρουροί κατέρριψαν drone στις φυλακές των Χανίων - Μετέφερε εργαλεία για απόδραση
17:17