ΚΟΣΜΟΣ

Τραγελαφικό λάθος από τις ΗΠΑ: Στη λίστα των εμπορικών εταίρων η φανταστική… Γουακάντα

Τραγελαφικό λάθος από τις ΗΠΑ: Στη λίστα των εμπορικών εταίρων η φανταστική… Γουακάντα
Photo by Jordan Strauss/Invision/AP

Μπορεί για τους λάτρεις της Marvel η Γουακάντα να είναι γνωστή ως η γενέτειρα του «Black Panther», για το υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ, ωστόσο, υπήρξε – μέχρι πρότινος – εμπορικός εταίρος.

Πρόκειται για ένα τραγελαφικό λάθος, που κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Το υπουργείο αντιλήφθηκε το πρόβλημα – άγνωστο μετά από πόσο διάστημα – και έβγαλε από τη λίστα τη φανταστική αυτή χώρα, όμως, το διαδίκτυο… είχε προλάβει να κάνει τα απαραίτητα print screen!

Εκπρόσωπος του υπουργείου, μιλώντας στην Washington Post, έκανε λόγο για λάθος βιασύνης και δεν επεκτάθηκε περαιτέρω.

Το λάθος έγινε αντιληπτό από έναν κάτοικο της Νέας Υόρκης, ο οποίος ήθελε να ενημερωθεί σχετικά με τις χρεώσεις στις εξαγωγές. Ανήρτησε μία εικόνα στο Twitter και έκτοτε η είδηση ταξιδεύει με ταχύτητα φωτός.

1 copy copy


Πηγή: Reuters

«Μπερδεύτηκα πολύ στην αρχή. Νόμιζα ότι θυμόμουν λάθος τη χώρα από την ταινία και την είχα μπερδέψει με κάτι άλλο», λέει στο Reuters, περιγράφοντας την αρχική του αντίδραση, καθώς, όπως είναι φυσικό, αδυνατούσε να πιστέψει αυτό που έβλεπε.

Στη λίστα των εξαγώγιμων ειδών δεν υπήρχε το περίφημο «βιμπράνιο» της Γουακάντα, αλλά γαλακτοκομικά, καπνός, αλκοόλ και ζωοειδή.

Ο ίδιος, αστειευόμενος για την αφαίρεση της χώρας από τη λίστα, σημείωσε πως προφανώς οι ΗΠΑ έχουν εμπλακεί σε εμπορικό πόλεμο και με την φανταστική αυτή χώρα.

1

ΔΗΜΟΦΙΛΗ